Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Hans Klok (52) ruilt luxe villa om in te wonen in voor een caravan

Hans Klok (52) ruilt luxe villa om in te wonen in voor een caravan

Hans Klok (52) ruilt luxe villa om in te wonen in voor een caravan

Hans Klok (52) is dé Nederlandse goochelaar-illusionist. Iedereen kent hem wel van zijn assistentes laten verdwijnen tot aan doorzagen aan toe. Als illusionist verdien je best wel wat en kan je daar makkelijk een villa mee betalen. Maar toch gaat Hans intrekken in een caravan. Klok reist sinds een paar weken rond met zijn eigen circus en gaat dan net zoals zijn collega’s, in een caravan overnachten. 

Het circus leven

Leven in een circus omgeving heeft Hans als persoon veranderd. ‘Niet alleen het optreden zelf, maar ook het leven daarbuiten. Samen met mijn vriend Dann, die ook in het circus optreedt, woon ik in een caravan die bij het circusterrein staat. Het is niet groot. We hebben een bed, een bankje, een keukentje en een douche. En we zijn erachter gekomen dat we eigenlijk niet meer nodig hebben,’ vertelt Hans aan Story. ‘Het circusleven heeft me echt gegrepen.’

Het non-luxe leventje wat Klok nu ervaart, bevalt hem dus erg goed. Ook al heeft Hans zelf nog in een villa gewoond, met alles erop of eraan. ‘Dat was echt in de goede rijke tijd. Maar ook toen al leerde ik dat geld en materie je niet gelukkig maken.’ De illusionist is er achter gekomen dat je geen grote boekenkast nodig hebt om je leven te vervullen. Heel veel spullen in huis heeft hij niet nodig, omdat die het niet eens gebruikt. Het appartement waar Hans samen met Dann normaal in woont is ook niet groot, maar heeft dan wel weer een gezamenlijk zwembad.

De toekomst

Werken in een circus, betekend ook veel buiten zijn. Je eet zelfs altijd buiten, ook een kopje koffie is voor buiten. ‘Er is aanspraak wanneer je wilt en als je niemand wilt zien, doe je de deur dicht.’ Het eenvoudige circusleven bevalt Hans dus uitstekend, dat vind zijn vriend Dann ook. Het word een mooie en bijzondere toekomst voor die twee.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Story | beeld: BrunoPress