Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Gravin Eloise over negatieve reacties: “Jezelf blijven begint offline”

Gravin Eloise over negatieve reacties: “Jezelf blijven begint offline”

Gravin Eloise over negatieve reacties: “Jezelf blijven begint offline”

Gravin Eloise heeft ruim 270.000 volgers op Instagram. Leuk, zul je nu misschien denken, maar dat betekent ook dat ze een hoop negatieve reacties te verduren krijgt. Toch is de gravin daar niet gevoelig voor, zo vertelt ze aan ANP. “Commentaar gaat er altijd zijn. Ik ga er geen tijd aan besteden, het is alleen maar nutteloos.”

Expositie Gravin Eloise

Naar aanleiding van die opmerkingen heeft ze de expositie LAYERED gemaakt. Deze opent aanstaande woensdag in de Beurs van Berlage in Amsterdam. Met Layered wil Eloise aandacht vragen voor ‘ongelimiteerd jezelf kunnen zijn.’

Verhalen achter de persoon

Ze heeft dat motto uitgewerkt in een persoonlijk project. Met LAYERED hoopt de 19-jarige gravin mensen te inspireren om ondanks kritiek zichzelf te zijn. “Doe je eigen ding, niemand gaat het toch ooit eens zijn met je,” vertelt ze. In de tentoonstelling, die ze samen met initiatiefnemer ijsjesmerk Magnum heeft samengesteld, zijn beelden te zien van onder anderen model Joann van den Herik, Drag Race Holland-winnaar Envy Peru en Eloise zelf. Zij delen hun persoonlijke verhalen die schuilen achter ‘het perfecte plaatje’.

Verschillende lagen van deelnemers

“Ik vind het belangrijk om vooroordelen en stereotypen te doorbreken,” vertelt Eloise. Dat doet ze in de  expositie door te focussen op de verschillende ‘lagen’, oftewel kanten, van de deelnemers. “Ik weet hoe het is om beoordeeld te worden omdat er sinds kleins af aan al een vergrootglas wordt gelegd op alles wat ik doe. Maar er schuilt meer achter iemand dan het plaatje dat te zien is.” Met de expositie wil Eloise “zelfexpressie vieren en laten zien hoe bevrijdend het kan zijn om zonder vooroordelen te genieten van dingen waar je zelf plezier uit haalt.”

Geen perfect beeld neerzetten

Sinds ze bekend is geworden op Instagram is die loep alleen maar groter geworden. “Dat was in het begin even wennen. Alles wat ik postte werd een nieuwsbericht,” vertelt de oudste dochter van prins Constantijn en prinses Laurentien. Maar daardoor ging ze zich online niet anders voordoen. “Ik wil geen perfect beeld creëren. Ik wil gewoon laten zien wat er in mijn leven gebeurt.” En dat is niet altijd gepolijst. “Daar mag een rauw randje aan zitten.”

Lees ook: 
Hoe leuk: gravin Eloise van Oranje te zien in het nieuwe seizoen van ‘De Slimste Mens’

Jezelf blijven begint offline

Hoe het haar lukt om zichzelf te blijven met al die ogen die meekijken? “Dat is makkelijker gezegd dan gedaan, maar je moet het gewoon doen. En dat begint offline, bij een lieve groep vrienden en familie om je heen.” Dat is ook haar advies voor haar volgers die het gevoel hebben zich anders te moeten voordoen. “Je zelfverzekerder voordoen dan je bent, word je niet gelukkig van. En vertrouw ook niet op de perfecte plaatjes online, niet is wat je denkt dat het hoort te zijn.”

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief. 

Bron: ANP | Beeld: ANP