Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Gordon had heftige terugval tijdens lockdown: ‘Drank, coke, ik was helemaal van de wereld’

Gordon had heftige terugval tijdens lockdown: ‘Drank, coke, ik was helemaal van de wereld’

Gordon had heftige terugval tijdens lockdown: ‘Drank, coke, ik was helemaal van de wereld’

Gordon was keihard op weg naar het behalen van een gigantische mijlpaal: een heel jaar clean. Maar de coronacrisis viel hem zo zwaar, dat hij onder de eenzaamheid, het wegvallen van zijn werk, therapie en meetings bezweek. Eind mei kreeg hij een heftige terugval. ‘Ik was helemaal van de wereld.’

Terugval Gordon

In de zomer van 2019 werkte Gordon wekenlang keihard aan zijn herstel van een hevige alcohol- en drugsverslaving in een afkickkliniek in zijn geliefde Zuid-Afrika. Net voor hij een jaar clean zou zijn, ging het mis. In een openhartig gesprek met De Telegraaf vertelt hij dinsdag, precies een jaar na zijn opname in de kliniek, eenmalig over die terugval. Die zou volgens hem zonder de coronacrisis niet hebben plaatsgevonden.

‘Alles viel weg’

“Alle ingrediënten voor een terugval kwamen bij elkaar”, vertelt de zanger slash presentator. “Corona brak uit, mijn bedrijven kwamen stil te liggen, de talkshow met Patty waar we al zes jaar mee bezig waren viel opeens weg”, vertelde hij. “Mijn therapie viel weg, de AA-meetings vielen weg. Ik had geen drank meer in huis, maar dan ga je toch zoeken.”

‘Drank, coke, alles’

Gordon had nog heel veel ‘KLM-huisjes’ met drank (die je krijgt wanneer je Business Class vliegt met KLM) in huis waar hij zijn toevlucht toe zocht. “Ik kon de deur niet uit naar de supermarkt, dus ik heb de KLM-huisjes maar opengebroken. Ik schaam me dood en was diep teleurgesteld in mijzelf.” De zanger belde zelfs een oude dealer van wie hij nog een nummer had en bestelde weer drugs. “Je denkt: fok it, de hele wereld zit thuis. Ik doe er niemand kwaad mee. Dat is vier dagen doorgegaan, ik verloor de controle weer. Drank, coke, alles. Ik ben vier dagen helemaal van de wereld geweest”, aldus Gordon over zijn terugval.

‘Geen excuus’

“Als de coronacrisis er niet was geweest, dan had ik het gewoon volgehouden, want ik had genoeg afleiding. Ik zou een dagelijkse talkshow met Patty Brard presenteren. Dat ga je natuurlijk nooit redden met alcohol en drugs op. Ik ben echt onderuitgegaan door de crisis. Ik wil het niet als excuus gebruiken, maar jezus, wat ben ik op mijn bek gegaan.”

‘Ik voelde me heel vies’

Daarna heeft hij zichzelf toch weer hervonden. “Ik voelde me heel vies, dat ik mijzelf weer verloren had. Dat wilde ik niet meer, ik wilde niet meer dat leven dat ik vroeger had.” De presentator is er naar eigen zeggen weer bovenop gekomen door simpelweg op te staan en weer door te gaan. “Stick to the program. Focus”.

Lees ook
Gordon heeft een flinke dip: ‘Het gaat sinds twee dagen k*t’

25 wodka-cola per avond

Verschillende media meldden in november dat Gordon ook toen een terugval had. Een maand eerder liet de voormalige zanger op Instagram weten een “dip” te hebben. Eerder in het gesprek vertelde de presentator dat hij tijdens het hoogtepunt van zijn verslaving op een modale weekendavond 25 wodka-cola en 4 gram coke weg tikte.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Op Instagram viert Gordon ondanks zijn terugval alsnog de mijlpaal van een heel jaar zonder alcohol en drugs:

Bron: ANP, NU.nl | Beeld: BrunoPress