Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Goedele Liekens volgt speciale therapie tegen kanker: ‘Er kunnen allerlei dingen mee misgaan’

Goedele Liekens volgt speciale therapie tegen kanker: ‘Er kunnen allerlei dingen mee misgaan’

Goedele Liekens volgt speciale therapie tegen kanker: ‘Er kunnen allerlei dingen mee misgaan’

Goedele Liekens (58) sloot 2020 op een vreselijke manier af. De seksuoloog liet in november weten getroffen te zijn door huidkanker en voert inmiddels al maanden een strijd tegen de ziekte. De behandelingen die ze heeft gehad, zijn gelukkig goed verlopen. Daarnaast volgt de brunette een speciale therapie in Spanje, maar die is volgens een deskundige níet zonder gevaarlijke risico’s.

Behandeling huidkanker Goedele Liekens

Momenteel wordt Goedele behandeld in Spanje. “Tegen hervallen en vooral om sneller weer in vorm te geraken”, legt ze uit. “Als je behandeling stopt, ben je lang nog niet gezond.”

Duistere praktijken

Volgens Bart Neyns, diensthoofd medische oncologie in het UZ Brussel, is de behandeling die Goedele ondergaat niet zonder risico’s. En dat is nog zacht uitgedrukt. “Cellen verwijderen, behandelen in een labo en opnieuw inbrengen: daar kunnen allerlei dingen mee misgaan”, zegt hij tegen Nieuwsblad.be. “Als de kwaliteit van die dendritische cellen onvoldoende is, kunnen ze het lichaam zelfs het signaal geven dat het de kankercellen niet moet afstoten, maar net aanvaarden. Dan kunnen ze kanker net meer speelruimte geven. Dit zijn duistere praktijken die absoluut geen goedkeuring verdienen.”

Lees ook
Verdrietig nieuws: Goedele Liekens getroffen door huidkanker

Rare vlek

In een uitgebreide en openhartige post deed Goedele afgelopen november een boekje open over haar gezondheid. De tv-presentatrice vertelde toen dat het allemaal begon met een “rare vlek waar dermatologen al jaren voor waarschuwen”. “Die vlek werd onmiddellijk weggehaald. Toen dat niet voldoende bleek, kwam er een operatie om het ding flink diep uit te snijden.” Helaas bleek deze operatie niet voldoende te zijn, zo liet de seksuologe vervolgens weten. “De kankercellen hadden zich een weg in mijn lichaam gevonden en zaten reeds in de klieren. Vanaf daar ligt de weg naar verdere uitzaaiingen natuurlijk open. Een verdict dat veel mensen moeten aanhoren, ik weet het. Maar ook steeds vaker hoeft dat – dankzij onze goede gezondheidszorg – geen doodsvonnis te zijn.”

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Goedele Liekens (@goedeleliekens)

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Goedele Liekens (@goedeleliekens)

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Goedele Liekens (@goedeleliekens)

Bron: Love Reality | Beeld: ANP, Instagram