Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Verdrietig nieuws: Goedele Liekens getroffen door huidkanker

Verdrietig nieuws: Goedele Liekens getroffen door huidkanker

Verdrietig nieuws: Goedele Liekens getroffen door huidkanker

Verdrietig nieuws vanuit onze zuiderburen. De Belgische seksuologe en tv-presentatrice Goedele Liekens (57) heeft via social media laten weten dat er huidkanker bij haar is geconstateerd. “Jullie weten, het ligt niet in mijn aard om zaken te verbloemen. En ik wil het jullie zelf vertellen. Ik heb huidkanker”, begint Goedele haar verhaal.

Rare vlek

De tv-presentatrice vertelt in een uitgebreide en openhartige post wat er de afgelopen maanden allemaal is gebeurd. Zo laat ze weten dat het allemaal begon met die ene ‘rare vlek’. “Zo’n rare vlek waar dermatologen al jaren voor waarschuwen. Die vlek werd onmiddellijk weggehaald. Toen dat niet voldoende bleek, kwam er een operatie om het ding flink diep uit te snijden.”

Uitzaaiingen

Helaas bleek deze operatie niet voldoende te zijn, zo laat de seksuologe vervolgens weten. “De kankercellen hadden zich een weg in mijn lichaam gevonden en zaten reeds in de klieren. Vanaf daar ligt de weg naar verdere uitzaaiingen natuurlijk open”, gaat ze verder. “Een verdict dat veel mensen moeten aanhoren, ik weet het. Maar ook steeds vaker hoeft dat – dankzij onze goede gezondheidszorg – geen doodsvonnis te zijn.”

Lees ook
Kijkers ‘Jinek’ diep onder de indruk van door borstkanker getroffen Linda Hakeboom: ‘Wát een sterke vrouw’

Slechte dagen

Goedele laat weten dat ze gelukkig te behandelen is. Al betekent dat niet dat het geen pittige strijd is. “Er zijn slechte dagen waarop de bijwerkingen van die behandeling me doodmoe, misselijk en ziek maken. Halverwege de trap moeten stoppen als je naar bed wil, slap, koortsig, verward. Lotgenoten kennen het. Helaas worden de slechte dagen steeds frequenter en ben ik genoodzaakt om voorlopig mijn activiteiten op een laag pitje te zetten: zowel in het federaal parlement, als in de media.”

Focus op gezondheid

De tv-presentatrice focust zich de komende tijd vooral op haar gezondheid, iets wat nu naar eigen zeggen al haar energie vraagt. Ze hoopt daarna de draad weer op te kunnen pakken en haar carrière weer op te kunnen pakken. Ook waarschuwt ze anderen om huidvlekjes altijd te laten testen én richt ze zich nog even tot de kanker: “Hé kanker, je hebt de verkeerde b*tch uitgekozen!”

Op de hoogte blijven van onze artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Beeld: Facebook, Hollandse Hoogte