Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Glennis Grace in tranen over racisme en exposen van 13-jarige jongen: ‘Ik doe het niet alleen voor mezelf’

Glennis Grace in tranen over racisme en exposen van 13-jarige jongen: ‘Ik doe het niet alleen voor mezelf’

Glennis Grace in tranen over racisme en exposen van 13-jarige jongen: ‘Ik doe het niet alleen voor mezelf’

Glennis Grace (42) raakte eerder deze week in opspraak nadat ze een dertienjarige jongen met naam en foto aan de schandpaal had genageld. De puber had haar bestookt met racistische berichten en maakte haar onder meer uit voor ’tering zwarte hoer’. Naar aanleiding van dit voorval schoof de zangeres aan tafel bij Eva Jinek (42), om te vertellen over het racisme dat ze regelmatig ervaart. Hierbij kon ze haar tranen niet bedwingen.

Glennis Grace in ‘Jinek’

Tijdens het item wordt op het scherm achter Jinek een verzameling getoond van verschillende racistische berichten die Glennis op Instagram ontving. “Ik doe het niet alleen voor mezelf. Ik strijd al heel lang tegen racisme”, aldus de duidelijk geëmotioneerde Grace. “Het raakt me al lang niet meer. Dan verbaas ik me erover dat het me wel nog raakt. En dat is fucked up.”

Bijval van Glen Faria

Grace verbaast zich ook over het feit dat ze niks van de ouders van de jongen heeft gehoord. “Want dit is het resultaat van opvoeding, van zijn omgeving. Niet alleen die jongen van dertien, zijn hele omgeving moet exposed worden”, vult zanger Glen Faria aan, die ook is uitgenodigd om over racisme te komen praten.

Glennis onder vuur

De zangeres deelde het bericht op haar Instagram, wat voor veel ophef zorgde. Ze kreeg veel steunbetuigingen voor haar actie, maar er zijn ook mensen die vinden dat zij – zelf moeder van een veertienjarige zoon – te ver gaat door de dertienjarige publiekelijk te veroordelen. “Ik begrijp wat die jongen heeft gedaan niet door de beugel kan, maar zo’n jong kind exposen kan naar mijn mening echt niet. Je hebt zelf ook een kind en zou moeten weten dat een dertienjarige gevolgen van zijn gedrag niet goed kan inschatten, vandaar dat je ook jeugdrecht en volwassenrecht hebt”, klonk het onder meer onder andere posts van Glennis.

‘I don’t give a fuck’

In een reactie liet de zangeres weten daar absoluut geen boodschap aan te hebben. “Ik maak geen onderscheid in leeftijd als het gaat om racisme. Het was ook zeker niet de eerste keer dat ik iemand expose die mij de meest vreselijke racistische teksten opstuurt”, aldus Glennis in Instagram Stories. Ze vervolgde luid en duidelijk: “En voor iedereen die mij aanvalt omdat het dit keer om een dertienjarige gaat… NEWSFLASH: I DON’T GIVE A FUCK!

Lees ook
Ophef: Glennis Grace nagelt 13-jarige met naam en foto aan schandpaal na racistische berichten

Gemengde reacties

Ook de gevoelige kant die Glennis in Jinek liet zien, roept op Twitter gemengde reacties op. Waar de ene kijker haar steunt, schieten haar ‘krokodillentranen’ bij anderen in het verkeerde keelgat.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: ANP, Twitter | Beeld: still