Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Glennis Grace gedagvaard voor geweld en mishandeling vanwege supermarkt-incident

Glennis Grace gedagvaard voor geweld en mishandeling vanwege supermarkt-incident

Glennis Grace gedagvaard voor geweld en mishandeling vanwege supermarkt-incident

Zangeres Glennis Grace (43) wordt door het OM gedagvaard voor geweldpleging en mishandeling in een supermarkt met voorbedachten rade. Ze zal op 26 oktober voor de rechtbank in Amsterdam moeten verschijnen. 

Supermarkt-incident

De zangeres moet samen met vier andere volwassen voorkomen. Bij de andere volwassenen gaat het om twee mannen van 20 jaar, één man van 27 jaar en een man van 50 jaar. Zij staan samen met de zangeres terecht. Bij de kinderrechter hebben twee minderjarigen van 15 jaar zich een dag later moeten melden. Een van hen is Glennis’ 15-jarige zoon Anthony.

Glennis werd op 12 februari opgepakt toen ze in de Jumbo in Amsterdam verhaal kwam halen, nadat haar zoon verwond thuiskwam. Haar zoon stak in de supermarkt een e-sigaret op, waarop hij werd aangesproken. Op het moment dat de zoon van de zangeres samen met zijn moeder en wat anderen terug naar de supermarkt gingen, liep het uit de hand. Glennis en haar zoon hebben een paar dagen in de cel moeten vertoeven. Twee maanden later heeft de zangeres haar excuses uitgesproken.

Lees ook
Glennis Grace geeft toe dat ze ‘winkelmedewerker in de Jumbo heeft geduwd’, zit al 2 nachten vast in cel

Mogelijke gevolgen van strafblad voor Glennis

Yvonne Coldeweijer van het juicekanaal Life of Yvonne plaatst in haar Instagram Stories een screenshot met mogelijke gevolgen van het strafblad voor Glennis Grace. Zo zet zij erbij: “Besef dat Glenda met een strafblad Amerika nooit meer binnenkomt”.

In tekst van ESTA (een verplichte reistoestemming die je nodig hebt voor de Verenigde Staten) staat het volgende vermeld: ‘U wilt een ESTA aanvraag indienen en u hebt een strafblad. Tijdens uw aanvraag worden er u een aantal vragen gesteld, waaronder vragen over uw criminele verleden, eventueel drugsgebruik en andere vragen over uw verleden, waaronder de vraag of u in het bezit bent van een strafblad.

Liegen hierover heeft geen enkele zin, omdat uw gegevens worden gecontroleerd en omdat het verbergen van informatie er uiteindelijk toe kan leiden dat u een levenslang verbod krijgt om naar de Verenigde Staten te reizen. Wanneer u tijdens uw aanvraag aangeeft dat u een strafblad heeft, wordt uw aanvraag afgewezen.’

Mocht Glennis Grace dus inderdaad veroordeeld worden en een strafblad krijgen, dan betekent dit slecht nieuws voor haar gewenste carrière in de Verenigde Staten…

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: RTL Boulevard | Beeld: Brunopress