Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Giel Beelen reageert op ophef over gevaarlijk kruidendrankje: ‘Ik wilde anderen helpen’

Giel Beelen reageert op ophef over gevaarlijk kruidendrankje: ‘Ik wilde anderen helpen’

Giel Beelen reageert op ophef over gevaarlijk kruidendrankje: ‘Ik wilde anderen helpen’

Giel Beelen kwam in opspraak met zijn kruidendrankje Shambala. De NVWA onderzocht het drankje en kwam tot de conclusie dat het gevaarlijk zou zijn voor de gezondheid. BNNVARA had al gereageerd namens Giel, maar de radio-dj reageert nu zelf.

Kruidendrankje

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit deed onderzoek naar het kruidenmiddel Shambala, wat radio-dj Giel Beelen aanprees op sociale media. Volgens Giel zorgt het drankje voor een betere verbinding met jezelf. De NVWA raadt mensen af om het middel te consumeren, omdat het schadelijk is voor de gezondheid.

In het kruidenmiddel van Giel zitten de stoffen harmaline, harmine en tetrahydroharmine. “Bij blootstelling aan hogere doseringen van deze stoffen kunnen misselijkheid, braken en ernstigere effecten zoals hallucinaties, coördinatiestoornissen, verstoord zicht en verlamming optreden”, vertelt de NVWA hierover. Ook kun je bij lage doseringen last krijgen van speekselvorming, een lage bloeddruk en pupilverwijding. Giel reageert nu op de uitspraak.

Lees ook
Column Lisanne: ‘Giel Beelen, Lieke van Lexmond, Nicolette van Dam: ze zijn geen kenners’

Reactie Giel Beelen

Giel Beelen laat in de podcast Off the Record weten dat hij wel fan was van het drankje. “Ik heb het ooit op de markt gebracht omdat het mij heel erg geholpen heeft en ik er andere mensen mee wilde helpen”, zegt hij in de podcast.

“Nu heeft de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit – een autoriteit, dus daar ga ik niets tegen zeggen – besloten dat het niet mag en dat het gevaarlijk is als je het heel veel neemt.” Zelf heeft de radio-dj nooit last gehad van de bovenstaande bijwerkingen. Het kruidendrankje wordt uit de schappen gehaald en zal niet meer verkocht worden.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Story | Beeld: BrunoPress