Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Britse royals feliciteren Harry en Meghan met dochtertje, geen cadeaus voor kersverse ouders

Britse royals feliciteren Harry en Meghan met dochtertje, geen cadeaus voor kersverse ouders

Britse royals feliciteren Harry en Meghan met dochtertje, geen cadeaus voor kersverse ouders

De Britse royals hebben voor het eerste gereageerd op de geboorte van Lili, het dochtertje van prins Harry en zijn vrouw Megan. In een korte verklaring staat dat koningin Elizabeth – naar wie het meisje vernoemd is – “verheugd” is met de komst van het meisje dat vrijdag ter wereld kwam.

Elfde achterkleinkind

De volledige naam van Lili, Lilibet Diana Mountbatten-Windsor, is een eerbetoon aan koningin Elizabeth en prinses Diana. Ze is het elfde achterkleinkind voor de 95-jarige queen. “De koningin, de prins van Wales en de hertogin van Cornwall, en de hertog en hertogin van Cambridge zijn geïnformeerd en zijn verheugd met het nieuws van de geboorte van een dochter voor de hertog en hertogin van Sussex”, staat in de verklaring die door Buckingham Palace is vrijgegeven namens Elizabeth, opa prins Charles en Camilla en prins William en Catherine.

Troonopvolger

Lili wordt achtste in de lijn van troonopvolging. Prins Charles is nog steeds degene die als eerste in aanmerking komt om koningin Elizabeth op te volgen. Zijn oudste zoon prins William is tweede in de lijn van troonopvolging. Archie, het eerste kindje van Harry en Meghan, staat een plekje voor Lili.

Geen cadeaus

Prins Harry en zijn vrouw Meghan hebben laten weten geen cadeautjes te willen na de geboorte van hun dochter Lili. Het koppel ziet liever dat mensen doneren aan organisaties die zich inzetten om vrouwen en meisjes te steunen. “Aan diegenen die vragen hebben over het versturen van geschenken, willen we vragen deze organisaties die voor vrouwen of meisjes werken te steunen”, schrijft het koppel in het geboortebericht. Het gaat daarbij om de organisaties Girls Inc., Harvest Home, CAMFED en de Myna Mahila Foundation.

Vaker donaties

Na de geboorte van hun zoon Archie in 2019 hadden Harry en Meghan ook om donaties gevraagd. Destijds riepen de hertog en hertogin van Sussex op om te doneren aan liefdadigheidsinstellingen die zich inzetten voor kinderen en ouders in nood. Ook op de tweede verjaardag van Archie vroegen zijn ouders om donaties. Toen vroegen ze om schenkingen voor betere toegang tot coronavaccins over de wereld.

Geboorte

Lilibet ‘Lili’ Diana Mountbatten-Windsor, zoals haar volledige naam luidt, werd vrijdag geboren in het Santa Barbara Cottage Ziekenhuis in Santa Barbara in Californië. Harry en Meghan maakten de komst van hun tweede kindje zondag bekend. Lili werd vrijdag om 11.40 uur geboren en woog iets meer dan zeven pond. Moeder en kind maken het goed en “beginnen thuis te wennen”, stond in de verklaring.

Lees ook
Hoera! Meghan Markle bevallen van tweede kindje en dit is de bijzondere naam die het meisje heeft gekregen

Dankbaar

Op de website van stichting Archewell bedanken ze iedereen voor alle gelukswensen die ze hebben ontvangen. “Op 4 juni werden we gezegend met de komst van onze dochter, Lili”, schrijven ze. “Ze is meer dan we ons ooit hadden kunnen voorstellen, en we blijven dankbaar voor de liefde en gebeden die we van over de hele wereld hebben gevoeld. Bedankt voor jullie voortdurende vriendelijkheid en steun in deze zeer speciale tijd voor onze familie.”

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door British Vogue (@britishvogue)

Bron: ANP | Beeld: BrunoPress