Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Freek van Noortwijk open over Katja’s zwangerschap tijdens corona: ‘Deze periode brengt rust’

Freek van Noortwijk open over Katja’s zwangerschap tijdens corona: ‘Deze periode brengt rust’

Freek van Noortwijk open over Katja’s zwangerschap tijdens corona: ‘Deze periode brengt rust’

Afgelopen Valentijnsdag maakten Katja Schuurman (45) en Freek van Noortwijk (31) prachtig nieuws bekend: de twee verwachten dit jaar hun eerste kindje samen. Een paar weken geleden liet de brunette al weten hoe het is om in tijden van de coronacrisis zwanger te zijn, en nu doet ook haar geliefde er een boekje over open.

Zwangerschap Katja Schuurman

Over zo’n vijf maanden mogen Katja en Freek hun eerste kindje samen in de armen sluiten. Hoewel de zwangerschap van de presentatrice middenin de coronacrisis valt, maakt het stel zich niet al te veel zorgen. “Enerzijds vind ik het niet zo erg dat ik thuiszit, want ik heb nu de tijd. Hierdoor kan ik de zwangerschap optimaal beleven. Deze periode brengt in die zin rust en bovendien ben je je meer bewust van dingen”, vertelt de chef-kok erover in een interview met Weekend.

Dubbele periode

Maar het is natuurlijk ook voor Freek en Katja niet alleen maar rozengeur en maneschijn. “Aan de andere kant is het natuurlijk een zorgelijke tijd. Nu Katja zwanger is, is ze kwetsbaarder”, zegt Van Noortwijk erover. Hij doet er dan ook alles aan om het zijn vrouw zo comfortabel mogelijk te maken. “Ik wil uiteraard zo goed mogelijk voor haar zorgen, dus iedere dag kook ik uitgebreid. Katja moet nu voor twee eten.”

Coronavirus

Angst om zelf besmet te raken met het coronavirus heeft Freek niet. “Ik ben een gezonde jonge man. Maar als je een zwangere vrouw thuis hebt zitten, wil je natuurlijk een zo gezond mogelijke situatie creëren, dus dan let je wel op”, aldus de vader in spe. “We maken ons geen zorgen over het verloop van de zwangerschap, maar coronamaatregelen baren me wel zorgen voor de toekomst van m’n bedrijven. Voor mijn personeel, leveranciers, maar ook voor mijzelf en mijn zakenpartners. Hopen maar dat deze ellende over een paar maandjes voorbij is, ook wanneer Katja moet bevallen.”

Wennen

Hoe het nu met de zwangere krullenbol en het kindje gaat? Freek: “Hartstikke goed. Ze voelt zich af en toe een beetje moe, maar dan gaat ze naar bed. De periode van misselijkheid is voorbij. Alles is voor mij de eerste keer natuurlijk, dus in het begin was het even wennen, maar het valt me alles mee.”

Dochter

Hoewel Freek het gevoel had dat hij een zoon zou krijgen, is het tegendeel waar: het stel krijgt een meisje. Afgelopen weekend onthulde de chef-kok aan Shownieuws het geslacht van de baby en maakte Katja de komst van haar dochter wereldkundig met een prachtige foto op Instagram.

Gestopt met medicatie

Schuurman en Van Noortwijk trouwden in de zomer van 2019. Eerder liet de actrice al weten te zijn gestopt met de medicatie tegen haar bipolaire stoornis, omdat ze probeert zwanger te worden. “Ik wil graag zwanger worden, maar die medicijnen vanwege mijn bipolaire stoornis mag je niet combineren met zwangerschap, dus ik moest stoppen”, aldus Schuurman in Gert Late Night. “Ik ben 44 en kan niet zo heel erg lang meer wachten.”

Lees ook
Katja Schuurman en Freek van Noortwijk krijgen een dochter

Sammie

De presentatrice en haar man, chef-kok Freek van Noortwijk, zouden het “te gek” vinden als ze binnen een jaar ouders worden, zo lieten ze in oktober 2019 weten. Schuurman is al moeder van dochter Sammie, die ze kreeg met haar ex Thijs Römer. Hij is inmiddels ook weer getrouwd, met Igone de Jongh. “Met Thijs, zijn vrouw en haar zoontje Hugo (9) vormen we een prachtige modern family”, liet Katja eerder weten.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een meisje…

Een bericht gedeeld door Katja Schuurman (@katjaschuurman) op

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Het mooiste Valentijnscadeau dat we elkaar konden geven… We worden papa en mama! ????????????

Een bericht gedeeld door Katja Schuurman (@katjaschuurman) op

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Weekend-online.nl | Beeld: Brunopress