Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Door de jaren heen: dit zijn de leukste foto’s van de Oranjes op Koningsdag

Door de jaren heen: dit zijn de leukste foto’s van de Oranjes op Koningsdag

Door de jaren heen: dit zijn de leukste foto’s van de Oranjes op Koningsdag

Dit jaar hebben we helaas opnieuw te maken met een Koningsdag zonder vrijmarkten, optredens door het hele land en feestjes in de stad. Natuurlijk kun je er alsnog een feestelijke dag van maken met de kids. Om de pijn nog iets meer te verzachten, blikken we terug op hoe de Oranjes de afgelopen jaren Koningsdag vierden. Kijk je mee?

Koningsdag 2021

Dit jaar wordt de verjaardag van de koning, die 54 jaar wordt, afgetrapt met een karavaan van oude en nieuwe auto’s. Willem-Alexander rijdt voorop in een oude DAF, die speciaal voor zijn grootouders koningin Juliana en prins Bernhard werd gemaakt in de jaren 50. Máxima rijdt achter haar echtgenoot aan in een hightech Lightyear. Ook de prinsessen zitten verdeeld in de auto’s.

Na hun tocht gaat het gezin door een digitale ‘selfie-straat’ naar het water, waarop een groot podium staat. Daar wacht de Oranjes een verrassingsoptreden. Vervolgens krijgen de koning, koningin en prinsessen enkele Eindhovense innovaties te zien in een studio.

Vorig jaar

In 2020 vierden de Oranjes Koningsdag vooral online. Gedurende de dag deelde de koninklijk familie beelden van hun viering van Koningsdag, onder meer via de televisie, sociale media en het platform koningsdagthuis.nl. Om 16.00 uur sloot de koning de viering van zijn verjaardag af door het glas te heffen tijdens de nationale toost. De royals deelden toen een aantal leuke foto’s van hoe het er aan toeging op Instagram.

De tekst gaat verder onder de foto’s.

Amersfoort

In 2019 waren de Oranjes met Koningsdag in Amersfoort. Tijdens een wandeling van ruim een kilometer presenteerde de stad zich aan de jarige koning en zijn gezin. Ze kregen theater, muziek en verhalen voorgeschoteld. De route ging van het Mariënhof aan de Kleine Haag naar het Eemplein, waar na het koninklijke bezoek een feest van start ging met optredens van onder anderen Maan en Jan Smit.

Lees ook:
Wauw! Koningin Máxima gespot in jurk met panterprint en knalrode hakken

De tekst gaat verder onder de foto’s.

Groningen

Een jaar eerder, in 2018, waren de Oranjes in Groningen. De stad liet zich daar “van zijn educatieve, sportieve, culturele, ondernemende, innovatieve én muzikale kant zien”, zo schreef de koninklijke familie op hun Instagram.

De tekst gaat verder onder de foto’s.

Vijftigste verjaardag

De koning vierde in 2017 met het hele land zijn vijftigste verjaardag. De avond voor de 27e deed hij dit met 150 Nederlanders die op 27 april ook 50 werden of een andere kroonjaar (25, 50, 75 of 100 jaar) vierden. Op Koningsdag zelf was de familie in Tilburg en ze werden daar toegezongen door artiesten als Guus Meeuwis en Gers Pardoel.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Beeld: Brunopress & Instagram