Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Filemon Wesselink maakt switch naar omroep PowNed: ‘Tegen de stroom ingaan’

Filemon Wesselink maakt switch naar omroep PowNed: ‘Tegen de stroom ingaan’

Filemon Wesselink maakt switch naar omroep PowNed: ‘Tegen de stroom ingaan’

Filemon Wesselink gaat werken voor de omroep PowNed, zegt hij in een interview met het AD. De 43-jarige presentator en programmamaker werkte eerder bij BNNVARA. “Wat mij aanspreekt is dat PowNed de steen in de vijver durft te gooien en tegen de stroom ingaat”, zegt Wesselink.

“Ik ken Rutger (Castricum) en Dominique (Weesie) al erg lang en merkte dat we een goede klik hebben. Toen we afgelopen jaar spraken over de ontwikkelingen bij de omroep en de programma’s die PowNed maakt, kwamen de gesprekken op gang over een samenwerking. Dat voelde goed aan.”

Blij met de overstap

Ook PowNed-voorzitter Weesie is blij met Wesselinks komst. “We zijn ontzettend blij dat Filemon met zijn journalistieke ervaring ons team gaat versterken. PowNed heeft een volwaardige omroepstatus en de organisatie groeit gestaag. Dit betekent dat we ­investeren in nieuw talent, maar ook in ervaren programmamakers zoals Filemon. Zijn journalistieke stijl sluit perfect aan bij ons.”

Lees ook
Ophef om optreden: keert Lil Kleine terug op het podium?

Het eerste programma met de presentator komt naar verwachting begin 2023 op televisie, meldt het AD. Wesselink presenteerde eerder programma’s als Spuiten en Slikken en Try Before You Die en werkte aan verschillende documentaireseries, zoals Filemon en de Complotten.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: ANP | Beeld: Brunopress