Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Exclusief kiekje op Instagram van Amalia’s stage tijdens haar tussenjaar

Exclusief kiekje op Instagram van Amalia’s stage tijdens haar tussenjaar

Exclusief kiekje op Instagram van Amalia’s stage tijdens haar tussenjaar

Prinses Amalia heeft een tussenjaar, maar ze zit niet stil. Voor het eerst verschijnt er een bericht over wat ze zoal aan het doen is. Op woensdag liet de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) met een Instagrampost weten dat Amalia zich inzet voor het Oranjefonds. 

Los Angeles

Meerdere mensen speculeerden over wat onze toekomstige koningin allemaal het doen was in haar tussenjaar. Zo klonken er geruchten dat Amalia stage zou lopen in Los Angeles. Rick Evers, de royaltyexpert van Libelle, dacht er toen al anders over: “Los Angeles ligt misschien niet zo heel erg voor de hand, Silicon Valley daarentegen wel. Amalia heeft een brede interesse en wil zich breed oriënteren. Ze heeft er weinig over losgelaten, maar heeft wel gesproken over ‘heel gave bedrijven’, dan zit je in deze hightechregio wel goed, met bedrijven als Apple, Oracle en Netflix.”

Toch liet de RVD niks los over de invulling van Amalia’s tussenjaar. “Er is afgesproken dat prinses Amalia in alle rust haar tussenjaar moet kunnen invullen. Dat speculeren helpt daar niet bij, liet een woordvoerder me weten”, zegt Evers aan Libelle.

Lees ook
RVD geeft antwoord: is prinses Amalia verloofd?

Exclusief kijkje

Toch besluit de RVD nu een exclusief kijkje achter de schermen te geven. Amalia blijkt stage te lopen bij het Oranjefonds. De RVD plaatst een foto van Amalia in actie en schrijft erbij: “De Prinses van Oranje vandaag bij de pitchdag van sociale initiatieven voor het vijfde Groeiprogramma van het Oranje Fonds en vorige week met haar “collega’s” in de tuin van het Oranje Fonds in Utrecht.”

Daarnaast staat er inderdaad nog een disclaimer bij waarin wordt opgeroepen Amalia’s tussenjaar privé te houden. “Een deel van haar tussenjaar vult de Prinses in met een stage bij het Oranje Fonds en vrijwilligerswerk bij andere organisaties. Het tussenjaar van de Prinses van Oranje is privé. Zij hoopt dan ook dat zij dit werk in alle rust en beslotenheid kan doen”, aldus de RVD op Instagram.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Koninklijk Huis (@koninklijkhuis)

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Libelle | Beeld: Getty Images