Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Eva Jinek maakt korte metten met oude gewoonte: ‘Bij mij is het alles of niets’

Eva Jinek maakt korte metten met oude gewoonte: ‘Bij mij is het alles of niets’

Eva Jinek maakt korte metten met oude gewoonte: ‘Bij mij is het alles of niets’

Waar Eva Jinek (42) normaal gesproken niet vies is van een drankje, heeft ze inmiddels al 56 dagen op rij geen druppel gedronken. Op 2 januari, vlak voor de aftrap van een nieuw seizoen van haar talkshow, is ze gestopt met het nuttigen van alcohol. De reden onthult ze in een column op haar eigen website, net als de stok achter de deur die ze voor zichzelf heeft.

Geen alcohol meer voor Eva Jinek

Het is niet de eerste keer dat Eva een “alcoholvrij talkshowseizoen” inlast. “Want ik ben een Tsjech van oorsprong en wij beschouwen bier als een soort levenselixer”, grapt de blondine. “Dat verhoudt zich alleen slecht tot om 02.30 uur naar bed gaan en om 07.30 uur weer opstaan wegens kind, talkshowappgroep en kijkcijfers.” En daarom was het tijd om het roer om te gooien en alcoholische drankjes te skippen. “Hoe gezellig het ook is om na de uitzending wat te drinken.”

Stok achter de deur

Niet alleen op werkdagen, maar ook in het weekend drinkt Eva geen alcohol meer. “Bij mij is het alles of niets”, geeft de talkshowhost toe. En wat als ze de motivatie even kwijt is? “Als ik me afvraag waarom ik dit doe en wat het me oplevert, googel ik ‘before and after quitting alcohol’. Eén blik op mensen die er geweldig veel beter uitzien als ze zijn gestopt, is vaak genoeg om elke twijfel te stoppen.”

Geen grootse veranderingen

Iedere keer als Eva besluit om alcohol links te laten liggen, hoopt ze dat er een wonder gebeurt. “Ik denk elke keer als ik stop: oh my god, morgen word ik wakker, ren ik een marathon, ben ik vijf kilo lichter en spring ik moeiteloos door brandende hoepels.” Helaas weet ze inmiddels – na “de zoveelste keer een seizoen zonder alcohol” – dat dat niet zo is.

Lees ook
Eva Jinek twijfelt over tweede kindje: ‘Als ik dát wist, was de keuze veel makkelijker geweest’

Positieve kanten

Gelukkig betekent dat niet dat er helemaal geen positieve kanten zitten aan het skippen van alcohol. “Je huid wordt er beter van en je hoeft geen tijd meer te besteden aan beslissen of je wel of niet gaat meedrinken als iemand een fles opentrekt. Maar vooral: als je een clusterfuck hebt van allerlei problemen tegelijk, is het veel makkelijker om die te ontwaren en te overzien.”

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: RTL Nieuws | Beeld: Brunopress