Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Erica Meiland zou ‘haat zaaien’: ‘Gevaarlijker dan Thierry Baudet’

Erica Meiland zou ‘haat zaaien’: ‘Gevaarlijker dan Thierry Baudet’

Erica Meiland zou ‘haat zaaien’: ‘Gevaarlijker dan Thierry Baudet’

Erica Meiland kreeg veel kritiek op haar uitspraken die ze deed over moslims en buitenlanders. In haar boek Erica deelt ze haar ongezouten mening over gesluierde vrouwen en immigranten. Krant NRC vreest dat Erica met haar uitspraken nog gevaarlijker is dan de extreemrechtse Thierry Baudet.

Erica Meiland gevaarlijk

Erica Meiland lanceerde enkele weken geleden haar boek Erica, de motor achter de Meilandjes. Naar aanleiding van het boek deed Erica diverse heftige uitspraken over moslims, buitenlanders en immigranten. De realityster liet een extreemrechtste kant van zichzelf zien, die veel mensen nog niet kenden. Wilfred Takken recenseerde het boek van Erica voor het NRC. Hij vindt het boek een “haatzaaiend pamflet van een realityster”.

“Juist dat haar gedachtegoed verpakt is in een onderhoudend boekje over een geliefd, komisch programma, maakt dit werk gevaarlijker dan boeken van gelijke strekking door politici als Thierry Baudet en Geert Wilders”, volgens Takken. In plaats van hoop of troost te bieden, verspreidt dit boek “juist haat jegens honderduizenden mensen”, schrijf de journalist fel. Erica’s boek is ondanks de haatdragende uitspraken wel goed verkocht. Het boek staat behoorlijk hoog in de top tien van de Bestseller 60. En dat baart journalist Takken grote zorgen, omdat haar ideeën over moslims en immigranten blijkbaar ‘normaal’ geworden gevonden.

Lees ook
Martien Meiland zal jong overlijden volgens waarzegster: ‘O, ik word helemaal misselijk. Ik zie iets met een vliegtuig’

Islam

Erica is in haar boek vooral heel fel tegen de islam. “Ik vind dat we dat moeten tegenhouden. Niet alleen terrorisme, maar ook die onderdrukking van vrouwen en culturele dingen als besnijdenissen en allerlei gekke gewoontes”, schreef Erica. Erica geloof ook niet dat vrouwen graag een hoofddoek willen dragen en vindt dat deze vrouwen onderdrukt worden. “Ik ben ook voor een burkaverbod. Rot op joh, met je burka.”

Het boek van Erica Meiland staat vol met zulke racistische opmerkingen. Haar uitspraken maken de tongen los, maar Erica blijft bij haar standpunten. Ook Martien Meiland en Maxime staan achter Erica’s uitspraken. Maxime kreeg hierdoor veel haatberichten en zelfs doodsbedreigingen.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Story | Beeld: BrunoPress