Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Erica Meiland biedt geen excuses aan voor haar islam-mening: ‘Helaas zijn drie woorden opgeblazen’

Erica Meiland biedt geen excuses aan voor haar islam-mening: ‘Helaas zijn drie woorden opgeblazen’

Erica Meiland biedt geen excuses aan voor haar islam-mening: ‘Helaas zijn drie woorden opgeblazen’

Maxime Meiland gaf gisteren al een reactie op alle samenwerkingen die stop zijn gezet. Een reactie van moeder Erica, die diverse islamkritische uitspraken heeft gedaan, bleef uit. Vandaag reageert Erica eindelijk op alle ophef en de beëindigde samenwerkingen. 

Erica reageert

Verschillende merken, waaronder Hallmark, Emma en NIVEA, hebben hun samenwerking met de familie Meiland stopgezet. Dit naar aanleiding van de negatieve opmerkingen van Erica over moslims en de islam in haar biografie. Maxime had al gereageerd op alle commotie en ook Erica geeft nu een reactie via Instagram. We kunnen zeggen dat Erica in ieder geval geen excuses maakt voor de uitspraken.

Erica vindt dat de media haar uitspraken uit verband hebben getrokken. “Helaas zijn daaruit drie woorden door diverse media uitgelicht en opgeblazen. Hierdoor is een vervormde uitspraak ontstaan die de afgelopen dagen een sneeuwbaleffect heeft veroorzaakt.” Erica betreurt het dat haar dochter Maxime hierdoor is geboycot door diverse bedrijven. Erica vindt dat iedereen zijn mening mag hebben en benadrukt de vrijheid van meningsuiting. “Het recht op de vrijheid van meningsuiting is altijd een groot goed geweest in Nederland. Menigeen zoekt en vindt om die reden een plek in de Nederlandse samenleving.”

Lees ook
Hester over Meiland-rel: ‘Een kwestie van niet hardop zeggen wat je kortzichtige geest niet kan verwerken, dat heet fatsoen’

Gemengde reacties

Sommige mensen prezen Erica de hemel in door haar uitspraken, maar veel mensen en merken waren het niet eens met de uitspraken die Erica heeft gedaan. “De vele verwensingen èn de vele steunbetuigingen die ik heb ontvangen laten zien dat Nederland zeer verdeeld is als het gaat om kritiek op de islam. Mijn insteek is altijd geweest, en zal altijd zijn, opkomen voor de rechten van vrouwen!”

De realityster sluit haar reactie met een uitnodiging om het specifieke hoofdstuk uit haar boek te lezen. “Tot slot: om iedereen zelf zijn mening te laten vormen plaats ik de link naar voornoemd hoofdstuk in de bio.”

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Erica Meiland (@ericameiland)

Bron: Instagram | Beeld: BrunoPress