Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Erica Meiland over haar controversiële uitspraken: ‘Het is goed dat er discussie is losgekomen’

Erica Meiland over haar controversiële uitspraken: ‘Het is goed dat er discussie is losgekomen’

Erica Meiland over haar controversiële uitspraken: ‘Het is goed dat er discussie is losgekomen’

De afgelopen tijd was er veel ophef over Erica Meiland en de uitspraken die ze deed over moslims in haar bibliografie. Ze vergelijkt in het boek moslimvrouwen met pinguïns en noemt hoofddoeken ‘niet normaal’. Maar ondanks alle kritiek gaf ze zondag bij NPO Radio1 aan dat ze niks aan haar bibliografie zou willen veranderen. Integendeel zelfs, ze is blij met haar uitspraken.

Discussie aangaan

Hoewel de realityster veel kritiek over zich heen kreeg, geeft Erica aan dat ze de mediastorm als ‘interessant’ ervaren heeft. Maar ze maakt zich verder niet druk om alles wat over haar uitspraken in het boek wordt gezegd. Zo zegt ze: ”Het is mijn bescheiden mening, iedereen moet er mee doen wat ie wil.” Daarnaast vindt Erica dat je tegenwoordig niks meer kunt zeggen in Nederland en ze zegt dat ze daarom eigenlijk blij met haar uitspraken is. ”Het is goed dat er een discussie is losgekomen, daar ben ik blij mee. Het is goed dat we de discussie met elkaar aangaan.”

Kritiek Wilfred Takken

NRC-journalist Wilfred Takken noemt het boek van Erica een ”haatzaaiend pamflet van een realityster”. Zo schrijft de columnist: ”Juist dat haar gedachtegoed verpakt is in een onderhoudend boekje over een geliefd, komisch programma, maakt dit werk gevaarlijker dan boeken van gelijke strekking door politici als Thierry Baudet en Geert Wilders”. Wilfred vindt dat het boek allesbehalve hoop en troost biedt en noemt de bibliografie een ”gevaarlijk boek”.

Lees ook
Erica Meiland biedt geen excuses aan voor haar islam-mening: ‘Helaas zijn drie woorden opgeblazen’

Erica wil zichzelf niet veranderen

Erica merkt dat haar bekendheid wel iets met haar heeft gedaan. Ze zegt: ”Ik heb gemerkt dat als ik iets zeg, dat je dan heel veel op je af krijgt.” Zowel positief als negatief denkt de realityster. “Dan denk ik ‘moet je jezelf dan veranderen?’ Dat wil ik niet. Ik ben heel open, ik wil niet wantrouwig of cynisch worden. Ik hoop dat ik dat kan behouden.”

De uitspraken van Erica hadden zeker wel gevolgen voor de familie Meiland. Zo zijn er diverse bedrijven die hun samenwerking met de Meilandjes hebben opgezegd. Onder andere Hallmark en NIVEA besloten de samenwerkingen stop te zetten.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Story | Beeld: Getty Images