Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Ook zangeres Ellen ten Damme beschuldigt Ali B van seksueel overschrijdend gedrag

Ook zangeres Ellen ten Damme beschuldigt Ali B van seksueel overschrijdend gedrag

Ook zangeres Ellen ten Damme beschuldigt Ali B van seksueel overschrijdend gedrag

Ellen ten Damme vertelde in De Geknipte Gast dat ze ongeveer tien jaar geleden “een zelfde ervaring” heeft gehad als de slachtoffers van seksueel grensoverschrijdend gedrag bij The Voice of Holland. Tijdens het interview noemde de zangeres geen namen, wel liet ze weten dat ze binnenkort juridische stappen gaat nemen. Volgens het AD gaat het om The Voice-coach Ali B.

Beschuldigingen

Het is niet de eerste keer dit jaar dat deze Voice-coach in opspraak komt. Eerder dit jaar waren er meerdere oud-deelnemers van The Voice of Holland die Ali B beschuldigden van seksueel grensoverschrijdend gedrag. De advocaat van Ali B heeft laten weten zaterdag een reactie te geven op de uitlatingen van Ellen ten Damme.

Geen namen

In het interview heeft de zangeres geen namen genoemd. “Ik vind het niet chic om in de media mensen aan de schandpaal te nagelen en als bekend persoon heb je daar denk ik alleen maar last van”, aldus Ellen. “Ik vind dit gewoon niet het medium om over dit soort dingen te praten, dus ik ben daar heel voorzichtig mee. Als ik het doe, moet het via de officiële justitiële weg. Dat is de enige manier.”

Wat haar precies is overkomen, wilde de zangeres liever niet vertellen, toch twijfelt ze om juridische stappen te gaan nemen. “Uiteindelijk hoop je zelf zo min mogelijk last te hebben. Het is het me niet waard om nog meer last te hebben dan je al had, dus dat is een overweging waard.”

Incident in Marokko

Volgens het AD heeft er acht jaar geleden een incident plaatsgevonden tussen Ali B en Ellen ten Damme. Dit zou zijn gebeurd tijdens de opnames voor het televisieprogramma Ali B en de Muziekkaravaan in Marokko, waar de zangeres aan meedeed. Een woordvoerder van AVROTROS heeft aan ANP laten weten “enorm geschrokken” te zijn. “We vinden het verschrikkelijk als dit inderdaad heeft plaatsgevonden tijdens de opnames van Ali B en de Muziekkaravaan. In overleg met Ellen ten Damme zullen we actie ondernemen”, aldus de woordvoerder.

Lees ook
Documentaire André Hazes dit jaar nog te zien bij Videoland

Aan de keukentafel

Het artikel in het AD is ook gebaseerd op uitspraken van Ellen ten Damme in de podcast Aan de keukentafel met drummer Sietse Huisman. In die podcast zou de zangeres hebben gezegd dat ze een verhaal had over Ali B. “Er is een verhaal van mij dat helemaal geen geheim was en dat ik destijds ook heb verteld in mijn omgeving. Dat gaat over Ali B. Ik vind hem echt een lul. Hij spoort echt voor geen meter en daar heb ik dus ook een verhaal over.” De uitlatingen hierover zijn uiteindelijk uit de aflevering van de podcast geknipt. Het AD heeft deze opnames wel nog in handen. Ten Damme wil nog steeds graag haar verhaal delen met de buitenwereld “om die vrouwen van The Voice te steunen.”

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: NU.nl | Beeld: BrunoPress