Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Ellemieke Vermolen deelt hartverscheurende post: ‘Je was zo gaaf en zo mooi, alleen was je stil…’

Ellemieke Vermolen deelt hartverscheurende post: ‘Je was zo gaaf en zo mooi, alleen was je stil…’

Ellemieke Vermolen deelt hartverscheurende post: ‘Je was zo gaaf en zo mooi, alleen was je stil…’

Ellemieke Vermolen (44) heeft op Instagram een post gedeeld waarvan de tranen je in de ogen springen. Ze herdenkt haar pal voor de geboorte overleden zoontje Josha, die vandaag vier jaar oud had moeten worden.

‘Alles erop en eraan’

“Je was helemaal af, zo gaaf en zo mooi. Alles erop en eraan. Tien vingertjes en tien teentjes… Ik heb ze geteld zoals elke mama dat doet. Het enige verschil was dat je stil was… geen gehuil en geen ontmoeting in elkaars ogen”, omschrijft Ellemieke één van de moeilijkste ervaringen uit haar leven. Josha overleed vlak voor zijn geboorte doordat de navelstreng om zijn nek zat.

Joshadag

“Vandaag is jouw dag, ‘Johsadag’, zo noemen we het hier. De kinderen mogen kiezen wat ze willen doen vandaag. Ieder jaar is dat anders, alles mag en is oké. Vandaag zou je vier jaar zijn geworden. Al vier jaar zonder jou… Maar altijd bij ons, voor altijd in ons hart.” In de Instagram Stories van Sergio Herman (50), Josha’s papa, is te zien dat hij in de auto luistert naar het nummer Where the streets have no name van U2, afkomstig van het album The ‘Joshua’ Tree. Hij plaatst daarbij emoji’s van een hartje en een regenboog.

Hart onder de riem

Ellemieke laat in haar post andere moeders die in hetzelfde schuitje zitten weten dat ze niet alleen zijn. “Voor alle mama’s die dit ook hebben meegemaakt: weet dat de pijn minder wordt en het gemis soms groter… Zoals de zee: soms wild, soms kalm, eb en vloed. Laat het komen. Wees krachtig en lief voor jezelf, maar vooral trots op wie je nu bent! Ik voel jullie…”, steekt Ellemieke andere moeders die een kindje verloren zijn een hart onder de riem.

Steun van bekende volgers

De presentatrice wordt overladen met steunbetuigingen onder haar post. Onder anderen Jim Bakkum, Kurt Rogiers, Froukje de Both, Isa Hoes, Kim Feenstra, Wendy van Dijk, Daniëlle Oerlemans, Lucy Woesthoff, Bridget Maasland en Estelle Cruijff laten mooie reacties en een heleboel hartjes achter.

Niet meer samen

Het is de eerste herdenking van Josha waarop Ellemieke niet meer samen is met de vader van haar twee andere kinderen. Begin januari werd bekend dat zij en Sergio na dertien jaar samen besloten hebben om uit elkaar te gaan. Een exacte reden van de breuk is niet gegeven, maar het showbizzkoppel onthulde eerder wel te maken te hebben gehad met huwelijksproblemen.

Lees ook
Eerste verdrietige showbizzbreuk van 2021: Ellemieke Vermolen en Sergio Herman na 13 jaar uit elkaar

Gezin

Sergio en de voormalig presentatrice trouwden in september 2008. Ze hebben naast Josha twee zoons, Noah (11) en Zenna (10). Herman heeft nog twee kinderen uit een vorige relatie. Ellemieke verhuisde een aantal jaar geleden naar België, waar Herman werkt als chef-kok en meerdere restaurants runt. Ook in Nederland heeft hij meerdere horecazaken.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Instagram | Beeld: BrunoPress