Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Ein-de-lijk! Alexa Chung lanceert haar eigen kledinglijn!

Ein-de-lijk! Alexa Chung lanceert haar eigen kledinglijn!

Ein-de-lijk! Alexa Chung lanceert haar eigen kledinglijn!

Yes! Model en it-girl Alexa Chung lanceert na lang speculeren haar eigen kledinglijn, genaamd ‘Alexachung’. Dit maakt de 32-jarige brunette bekend via Business of Fashion.

It girl
Alexa Chung, it-girl en beroemd stijlicoon en presentatrice, had eerder al succesvolle samenwerkingen met modelabels als AG Jeans en Maje, en werkte ook samen met webshop My Theresa. In 2009 vernoemde het Britse modehuis Mulberry zelfs een tas naar haar.

Ready to wear
Er werd al langere tijd over gespeculeerd, en Alexa had eerder al laten weten dat ze plannen voor een eigen kledinglijn had, maar details bleven uit. Nu is eindelijk duidelijk dat het model een ready to wear collectie aan het ontwerpen is. De lijn zal bestaan uit daywear, avondkleding, schoenen, sieraden en andere accessoires.

Creatieve vrijheid
Aan Business of Fashion legt Chung uit dat ze nu genoeg zelfvertrouwen heeft om haar eigen modelabel te lanceren. Dit door de jaren aan ervaring die ze heeft opgedaan tijdens haar samenwerkingen met modelabels. ‘Ik heb het gevoel dat ik er nu klaar voor ben. Als ik het eerder had gedaan, zou ik niet verantwoordelijk genoeg zijn, of zo’n grote klus niet aankunnen. Ik wilde de vrijheid om mijn eigen wereld te creëren, zonder dat een ander merk eraan vast zit.’

Draagbaar en uniek
De collectie moet draagbaar voor iedereen zijn, vertelt Alexa. ‘Ik wil er zeker van zijn dat we iets unieks, nieuws en spannends lanceren, maar het doel van het merk is ook dat het voor iedereen toegankelijk is. Ik wil niet iets maken met een belachelijk hoog prijskaartje. Ik wil zeker weten dat ik iets maak wat iedereen op straat aanspreekt.’

De eerste collectie van haar label ‘Alexachung’ ligt in mei 2017 in de winkels.

Bron: Vogue

Lees ook: