Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > ‘Liefdesdrama’: Ellie Lust en tweelingszus voor het eerst verliefd op dezelfde vrouw

‘Liefdesdrama’: Ellie Lust en tweelingszus voor het eerst verliefd op dezelfde vrouw

‘Liefdesdrama’: Ellie Lust en tweelingszus voor het eerst verliefd op dezelfde vrouw

De eerste liefde van eeneiige tweeling Ellie Lust en haar zus Marja (53) was dezelfde vrouw. Deze liefde was de aanleiding voor hun allereerste gesprek over hun geaardheid, zo vertellen ze in de YouTube-serie ‘Pride Talk’ van AVROTROS.

Niet alles delen met je zus…

“Een heel kenmerkend verschil bij eeneiige tweelingen is partnerkeuze. Behalve die allereerste keer: toen zijn wij verliefd geworden op hetzelfde meisje, dezelfde vrouw”, vertelt Marja Lust. “Ik herinner me dat jij degene bent geweest die mij gevraagd heeft of ik verliefd was op… laten we haar Dieneke noemen, en dat ik dat direct ontkende.”

‘Ik had iets met haar’

Ellie Lust herinnert zich het gesprek nog goed. “We bleven in de auto zitten, en toen heb ik je dat gevraagd. Jij was met nogal veel haast naar huis gekomen, want… laten we haar Dieneke noemen was bij mij, ik had iets met haar”, aldus de oud-politieagente en presentatrice.

Allesveranderend gesprek

Het was de eerste keer dat de vrouwen hun coming-out met elkaar bespraken. Volgens Ellie Lust maakte dit gesprek “een wereld van verschil”. “Je kunt het voelen, je kunt het denken, maar als je het nog niet hardop hebt gezegd dan is het nog niet waar.”

Compensatiegedrag

Ellie Lust vertelt verder dat ze in het verleden het gevoel had dat ze moest compenseren voor haar geaardheid. “Ik heb wel heel lang iets willen compenseren en dat is natuurlijk niet heel liefdevol naar mezelf toe”, vertelt Ellie aan haar zus Marja. “Want ik wilde vooral een heel leuk en aardig mens zijn en een goede politieagent, een goede volleybalster.” Dingen waarvan ze dacht dat het dan “niet zo erg” meer zou zijn dat ze ook op vrouwen valt. “Want ze is ook een heel leuk mens, je kan er mee kletsen en ze kan goed volleyballen. Het is wel compensatiegedrag.”

Lees ook
Ellie Lust (ínclusief ‘nieuwe look’) deelt zeldzame foto met geliefde

Andere ‘pride talkers’

Andere gasten in de serie Pride Talk, die vanaf maandag zal verschijnen op het YouTube-kanaal van AVROTROS, zijn onder anderen visagist en YouTuber Nikkie de Jager, zanger Jeangu Macrooy en presentator Jurre Geluk.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Met zuslief naar #Ahoy voor #ATributeToABBA Héérlijk! We missen wel onze bolle Bennie a.k.a. @johnnydemolofficial ?

Een bericht gedeeld door Ellie Lust (@lustellie) op

Bron: NU.nl | Beeld: iStock