Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Een tijdlijn van alle gebeurtenissen rondom Lil Kleine en Jaimie Vaes: Lil Kleine weer op vrije voeten

Een tijdlijn van alle gebeurtenissen rondom Lil Kleine en Jaimie Vaes: Lil Kleine weer op vrije voeten

Een tijdlijn van alle gebeurtenissen rondom Lil Kleine en Jaimie Vaes: Lil Kleine weer op vrije voeten

Het zal je vast niet zijn ontgaan: alle mediaberichten over rapper Lil Kleine en zijn verloofde Jaimie Vaes. In de 2020 verschenen de eerste berichten in de media waaruit bleek dat ze een turbulente relatie hadden. Momenteel wacht Lil Kleine zelfs behandeling van een mishandelingszaak af.

Sinds 2017 zijn Jorik Scholten (27), zoals Lil Kleine echt heet, en Jaimie Vaes (32) samen. In augustus 2018 vroeg Jorik haar ten huwelijk, maar inmiddels zijn ze nog niet getrouwd. In het voorjaar van 2019 werd hun zoontje Lío Zion geboren.

Hier volgt een tijdlijn van alle gebeurtenissen rondom Lil Kleine en Jaimie Vaes.

25 mei 2020

In het voorjaar van 2020 gaan er geruchten rond dat de twee uit elkaar zijn. Sinds april 2020 hadden zij namelijk geen foto’s meer gedeeld van hen samen. Ook volgen ze elkaar niet meer op Instagram.

26 mei 2020

Het management van Lil Kleine ontkent de breuk. “Altijd leuk om te zien hoe het internet zich ontwikkelt op dit soort gebieden. Maar ze zijn gewoon nog volledig happy bij elkaar hoor, voor zover ik weet. Niks aan de hand dus”, laat zijn management weten aan RTL Boulevard.

28 mei 2020

Ook Lil Kleine en Jaimie ontkrachten de roddels over een eventuele breuk. Ze delen een schattig kiekje op Instagram, waarop te zien is hoe ze elkaar stevig vasthouden. “Niet lullen, zakken vullen”, schrijft Lil Kleine erbij. Jaimie houdt het nóg korter. “Groetjes”, zet ze bij de foto, gevolgd door een hartje. Ze volgen elkaar ook weer op Instagram.

18 juni 2020

Lil Kleine reageert nog op de geruchten en vertelt waarom hij en Jaimie elkaar ontvolgd hadden. “Ik ben nog steeds samen met mijn vrouw, we hebben geen ruzie”, vertelt hij aan RTL Boulevard-presentatrice Veronica van Hoogdalem. “Volgens mij in dit leven, 2020, heb jij ook weleens iemand ontvolgd, of heb jij ook weleens ruzie met je vriend. Dan zeg je: ‘ik ontvolg je’ of ‘ik haal een foto weg’. Dat gebeurt gewoon, meer was het niet. Ik vind het zo kinderachtig om het uit te leggen, maar dat was het. Meer niet”, aldus Jorik.

23 mei 2021

Het is een tijdje stil geweest rondom het koppel, maar na een incident op Ibiza zijn ze weer volop in de media. Bronnen vertelden aan Privé dat Jaimie gewond en bebloed de lobby van het hotel, waar het koppel verblijft, in kwam rennen. Haar kleding zou zijn gescheurd en hun hotelkamer is naar verluidt vernield. Een receptionist zou de politie hebben gewaarschuwd.

Agenten hebben de rapper meegenomen naar het bureau, vroeg in de ochtend. Hij zou nog steeds vastzitten. De manager van de rapper laat aan het ANP weten op de hoogte te zijn van ‘het voorval’, maar kon nog niet bevestigen wat er is gebeurd. “Op dit moment wachten wij op verdere details. Wel liet Jaimie ons weten dat het goed met haar gaat.”

Jaimie zou geen aangifte tegen haar verloofde doen, maar het hotel onderneemt naar verluidt wel stappen tegen Kleine. Foto’s van een gewonde Jaimie die circuleren op internet, hebben volgens haar niets met het incident op Ibiza te maken.

24 mei 2021

De zaak tegen Lil Kleine is door de rechter geseponeerd, zo heeft het Spaanse Openbaar Ministerie laten weten aan RTL Boulevard. De rapper zou in de middag op vrije voeten zijn gesteld. Jaimie zou alweer terug onderweg zijn naar Nederland.

25 mei 2021

Verschillende BN’ers spreken zich uit over het incident op Ibiza. Koen Kardashian, de beste vriend van Jaimie, laat ook van zich horen op Instagram. “Lieve allemaal, ik wil niet inhoudelijk ingaan op details van wat er speelt in het leven van mijn beste vriendinnen. Wat ik wel wil zeggen is het volgende. Het is vreselijk wat haar nu overkomt. Dat dit gebeurt, is een ding. Publiekelijk aan de schandpaal worden genageld en mensen die twijfelen over haar kunnen als moeder, is een ander ding”, begint hij.

“Het is makkelijk om vanaf de buitenwereld te oordelen. Het is makkelijk om te zeggen: ga weg en kies voor jezelf. Maar niemand kent de waarheid en de pijn waar zij in zit.” Volgens Koen doen momenteel de wildste verhalen over het koppel de ronde, “maar uiteindelijk kent alleen Jaimie de waarheid”. Koen laat weten er hoe dan ook altijd voor Jaimie te zijn en haar in elke stap die volgt zal ondersteunen.

26 mei 2021

Jorik en Jaimie laten ook van zich horen na het incident op Ibiza. Hoewel ze wederom hun foto’s hebben verwijderd en elkaar niet meer volgen op Instagram, laten ze in De Telegraaf weten dat er niks aan de hand is. Lil Kleine en zijn Jaimie zeggen “echt geschokt” te zijn door de verhalen die over hen in de media rondgaan. De geruchten over de mishandeling van Jaimie en de arrestatie van de rapper kloppen volgens het stel niet, blijkt uit hun verklaring.

“De geruchten die rondgaan omtrent dit incident zijn absoluut niet waar. We hebben onze hoogtepunten, maar zeker ook onze dieptepunten. Omdat wij in de spotlight staan worden deze onder een vergrootglas gelegd”, luidt het begin van de verklaring. Jorik biedt zijn excuses aan voor de commotie die is ontstaan. “Hij ziet in dat bepaalde dingen anders moeten en wil hier graag zijn verantwoordelijkheid voor nemen.” Het stel vraagt de media om hen met rust te laten, zodat ze de gebeurtenissen samen kunnen verwerken. “Wij houden erg veel van elkaar.”

3 juni 2021

De geruchten blijven rondgaan, dus Jorik en Jaimie besluiten een video te maken met een statement. Jaimie zegt daarin: “Dit moet gewoon stoppen. We voelen ons de laatste week best wel verplicht om even rust te nemen en alles te laten bezinken, maar hoe rustiger we werden hoe meer verhalen er kwamen en dat is ontzettend pijnlijk om te lezen.” Ze gaat ook in op hun zoontje Lío. “Wij zullen nooit, nooit iets doen om hem in een ongezonde of gevaarlijke situatie te zetten. Na het incident die avond – en dat willen we echt benadrukken – die avond is er geen fysiek geweld geweest.”

“Natuurlijk, wij maken ruzie en die raken weleens verhit en wij snappen ook dat we een voorbeeldfunctie hebben’, vervolgt ze. ‘Dit mag absoluut niet een voorbeeld zijn dat ruzie maken oké is. Maar wat er nu wordt verspreid is ontzettend treurig en doet ons ontzettend veel pijn.” Lil Kleine voegt daaraan toe dat hij zijn vrouw nooit opzettelijk pijn zou doen. “Hij gaat wel iets liever zijn”, zegt Jaimie. Het stel vraagt voor nu om rust. “Het is nu wel genoeg geweest. En dan hopen we gewoon, samen met ons gezin, hier ook weer sterker uit te komen.”

28 juni 2021

Jaimie spreekt over het incident op Ibiza met haar beste vriend Koen Kardashian. In haar serie Jaimie: In The Vaes Lane geeft ze toe: “Had ik verwacht dat het zo zou omslaan? Nee. Het is ook echt het laatste wat ik had gewild. Alleen dit is wel het leven. Leuk is anders. Heel Nederland heeft kunnen meegenieten van het drama dus ja, ik kan er nu niet heel veel anders van maken dan dat dit speelt.”

Ze heeft een relatiepauze met Jorik ingelast. “Mijn focuspunt is nu ikzelf. Gewoon gelukkig worden, gelukkig zijn, lekker in mijn vel zitten. Dat is waar ik nu naar uitkijk”, besluit Jaimie.

30 juli 2021

Jaimie vertelt wederom iets over haar relatiepauze met Jorik. In de nieuwste aflevering van haar realityserie Jaimie: In the Vaes Lane zegt Jaimie: “Ieder huisje heeft zijn kruisje, en misschien hadden wij op het laatste moment iets meer kruisjes.” Ze is dan ook sterk overtuigd dat de twee voorlopig niet bij elkaar komen. “Je kan wel blijven trekken, maar als je aan een dood paard trekt, dan zit het er gewoon even niet in.”

“Ik zeg niet dat het niet meer kan komen, maar het is even tijd voor een verandering. Ik zeg ook helemaal niet dat wij nooit meer gaan trouwen. Ik weet alleen niet op dit moment hoe het allemaal gaat verlopen. Het kan nu alle kanten op”, aldus Jaimie eerder in haar eigen serie. “Op dit moment wil ik eerst mezelf even terugvinden. Want wat wil ik? En waar word ik echt gelukkig van?”, legt Jaimie uit.

30 augustus 2021

Jaimie vertelt dat ze niet meer honderd procent achter het filmpje staat dat zij en Jorik hebben geüpload op 3 juni, in een interview met LINDA.Meiden. Jaimie denkt uiteindelijk dat de video beter niet gemaakt had moeten worden. Ze kijkt met gemengde gevoelens terug op dit gezamenlijke statement. “Ik zit daar met twijfel, niet honderd procent ontspannen. Zit ik er verstard? Zeker. Is het statement een stukje sturing van het management geweest? Wellicht.”

Maar uiteindelijk heeft het wel haar ogen geopend. “Want als een relatie op een gegeven moment toxic wordt, of dat nou op een verbale of non-verbale manier is, dan moet je daar iets aan doen.”

1 november 2021

Na een hele lange tijd plaatst Jaimie weer een foto met Lil Kleine op Instagram. Ze plaatste naar aanleiding van een leuk feestje een spannend Halloween kiekje: ‘Trick or treat 🎃’, schreef ze erbij.

14 februari 2022

Weer een incident tussen Lil Kleine en Jaimie. De politie laat aan RTL Boulevard weten dat er een 27-jarige man is aangehouden op de Stadhouderskade in Amsterdam. Ingewijden dichtbij het onderzoek melden dat het gaat om Lil Kleine. Juicekoningin Yvonne Coldeweijer deelde beelden waarop te zien is dat Jorik zijn verloofde aan haar haren uit een auto sleurt. Ook klemt hij haar hoofd tussen de deur.

Wederom volgt er als eerste een reactie uit kamp Jaimie via haar beste vriend Koen. “Lieve Jaimie, ondanks dat ik er altijd voor je heb geprobeerd te zijn in goede en slechte tijden, wist ik niet altijd hoe. Hier is namelijk geen handboek voor”, schrijft hij in zijn Instagram stories. “Het monster waar jij de afgelopen jaren mee te maken hebt gehad is nu eindelijk voorbij. En dat gun ik je. Ik hoop dat je nu vooral vooruit kunt kijken, je veilig kan voelen en dat je weer de weg vindt om te kunnen stralen.”

Koen Kardashian ziet graag dat Jaimie afscheid neemt van Lil Kleine en hoopt ook dat Lil Kleine zal boeten voor zijn daden. “Ik hoop op gerechtigheid lieve Jaimie. Je bent zo’n mooi mens. Genoeg is genoeg. We doen dit samen, ik hou van je.”

15 februari 2022

Ook Jaimie geeft een korte reactie op het nieuwe incident. Roddelkoning Farja Favardin, beter bekend als Fawrynotsawry, besloot een berichtje te sturen naar Jaimie Vaes na de vermeende mishandeling. Hij vroeg haar of ze okay is. Hierop reageerde Jaimie: “Mensen zijn zo intens gemeen en gestoord. Ja lief. Thanks.” Naar omstandigheden gaat het okay met Jaimie.

16 februari 2022

Het management van Lil Kleine reageert geschrokken op de situatie. “We zijn een managementbureau van bekende artiesten, talenten en influencers en wij zijn ons zeer bewust van de maatschappelijke voorbeeldfunctie die zij hebben en de verantwoordelijkheden die daarbij komen kijken. Wij hechten eraan dat zij die verantwoordelijkheden ook daadwerkelijk nemen. Wij keuren iedere vorm van fysiek geweld af en tolereren niet dat onze artiesten zich misdragen”, luidt het statement van het managementbureau.

Het bureau geeft wel aan dat ze alle betrokkenen zowel in goede als slechte tijden willen begeleiden. Ze zijn zich momenteel ‘aan het bezinnen over het voortzetten’ van de samenwerking met de rapper. “Mochten wij doorgaan met de vertegenwoordiging van hem als artiest, dan zullen wij daar strenge voorwaarden aan verbinden. Over de inhoud en strekking van deze voorwaarden kunnen we geen mededeling doen. Dat raakt aan het privéleven van Jorik Scholten.”

17 februari 2022

Lil Kleine is na drie dagen cel vrijgelaten, maar het OM gaat in hoger beroep. “Het Openbaar Ministerie wilde hem nog twee weken langer vasthouden. De rechter-commissaris, de onderzoeksrechter, die heeft anders besloten. En hem ook, op mijn verzoek, op vrije voeten gesteld”, aldus Joriks advocaat Nienke Hoogervorst. Volgens haar is de rapper opgelucht. “Het heeft uiteraard een grote impact op hem. Het is vervelend uiteraard, ook voor hem.”

Jaimie heeft (nog) geen aangifte gedaan. Waarom dat zo is, is onbekend.

23 februari 2022

Meerdere bedrijven en merken stoppen hun samenwerkingen met Lil Kleine. Zo twijfelt het management of ze de samenwerking voort willen zetten. Feestcafé ’t Lammetje en Kingsland Festival cancellen al hun activiteiten met Lil Kleine. Ook het drankmerk Fiorito waar Lil Kleine aandeelhouder in was, verbreekt de samenwerking. Daarnaast willen Sony Music en TopNotch niet meer met de rapper werken. Madame Tussauds heeft het wassen beeld van Jorik weggehaald.

1 maart 2022

Het leek erop dat Lil Kleine in afwachting van het onderzoek thuis mocht zitten. Echter heeft de raadkamer van de rechtbank in Amsterdam toch bepaald dat Jorik twee weken in de cel moet doorbrengen.

2 maart 2022

Jaimie reageert voor het eerst echt op de vermeende mishandeling. “Ik reageer normaal nooit, maar de verhalen worden steeds gekker. Ik ben een fulltimemoeder die er ineens alleen voor staat. Ik heb enorm veel liefdesverdriet te verwerken in een onwerkelijke situatie. Het laatste waar ik mee bezig ben is Jorik in de val lokken”, zegt Jaimie aan De Telegraaf. Een juicekanaal verspreidde namelijk de roddel dat Jaimie bewust Jorik in de val zou hebben gelokt en alleen uit zou zijn op geld.

“Dit zijn Joriks daden die een halt zijn toegeroepen op een ongelukkige en harde manier. Hierin zijn geen winnaars, alleen maar verliezers”, besluit Jaimie.

7 maart 2022

Volgens juicekoningin Yvonne Coldeweijer zit Lil Kleine in de gevangenis in Zaanstad. Daar moest hij eerst nog in quarantaine vanwege het coronavirus. Echter voorspelt zij dat hij het lastig gaat krijgen onder de medegevangenen. Volgens een spion van Yvonne heerst er de mentaliteit dat een vrouw slaan écht niet kan.

Ook Jan Roos, tevens bekend door roddels, denkt dat de rapper ‘met zijn 1,70 m’ in elkaar geslagen gaat worden.

10 maart 2022

Inmiddels zit Jorik vast sinds 1 maart. Op maandag 14 maart zal hij opnieuw voor de rechter moeten verschijnen. Dan wordt er bepaald of hij wel of niet langer vast wordt gehouden.

14 maart 2022

Lil Kleine komt weer op vrije voeten. Hij is vrijgelaten onder voorwaarden, maar die voorwaarden zijn niet bekend. Hij mag de inhoudelijke behandeling van zijn zaak afwachten in vrijheid.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Flair.nl, NU.nl, De Telegraaf, AD | Beeld: BrunoPress