Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Een emotioneel bezoekje voor de familie Meiland in ‘Chateau Bijstand’: ‘Geld maakt wél gelukkig’

Een emotioneel bezoekje voor de familie Meiland in ‘Chateau Bijstand’: ‘Geld maakt wél gelukkig’

Een emotioneel bezoekje voor de familie Meiland in ‘Chateau Bijstand’: ‘Geld maakt wél gelukkig’

Tijdens Chateau Bijstand komt steeds meer het besef bij de familie Meiland dat het bijstandsleven best pittig kan zijn. De familie is gewend om vaak te pas en te onpas samen te wijnen, maar in het bijstandsleven is dit niet zomaar mogelijk. De Meilandjes gaan in de aflevering op bezoek bij een familie die al 12 jaar in de bijstand leven en dat is iets wat Martien niet onberoerd laat.

Een buurtborrel

Deze week is het de taak voor de familie Meiland om tijdens Chateau Bijstand naar een buurtborrel te gaan om hun nieuwe buren te leren kennen. Hiervoor nodigen Erica en Maxime de buren uit door langs hun deuren te gaan.

Tijdens hun uitnodigingsronde krijgen de twee zelf een uitnodiging om binnen te komen bij één van de buurvrouwen om een wijntje te gaan drinken. Tijdens het programma geldt de regel dat ze niets mogen aannemen zonder daar een karweitje voor terug te doen. Dus Erica komt al snel met dé oplossing: “Martien komt deze week wel even langs om de ramen te lappen.”

Nu kunnen Erica en Maxime vollop gaan genieten van een heerlijke rosé op de bank bij mevrouw Limburg. Ze informeren Martien later over het karweitje die hij hiervoor moet verrichten.

De borrel

Het uitnodigingsrondje zit erop, alle buren weten ervan. Nu is het tijd voor de Meilandjes om de spulletjes te realiseren voor de buurtborrel, dat betekent de borrel halen. Alcohol is niet goedkoop, dat betekent dat de familie een manier moeten vinden om er toch aan te komen.

Maxime en Erica gaan opnieuw naar de slijterij om de hoek. Ze hopen op het sluiten van een goede deal. Dat is ze gelukt, ze hebben afgesproken dat Maxime een ochtendje komt werken in de slijterij en dat ze daarvoor een aantal gratis flessen wijn krijgen. Eind goed al goed, nu kunnen ze toch nog lekker borrelen met de buurt.

Lees ook
Chateau Bijstand maakt de tongen los: ‘Geen voeding voor de kleine, wel wijn en kaas’

Een emotioneel bezoek

Er liggen nog aardig wat karweitjes klaar voor de Meilandjes om daar iets voor terug te krijgen. Echter is dit niet hoe het voor iedereen in het bijstandsleven werkt. Martien en Erica brengen een bezoekje aan Desi, door een paardrij-ongeluk kan ze nooit meer werken, wat betekent dat ze leeft van 14 euro per dag.

Desi moet met dit weinige budget zichzelf en haar kinderen kleden, voeden en verzorgen. Dit alles doet ze zonder man. Ook krijgt ze niet veel hulp van naasten. Eigenlijk staat Desi er dus helemaal alleen voor.

Op het moment dat Desi’s dochter vertelt dat ze gepest is op school, omdat er geen geld was voor nieuwe kleding, storrte Martien emotioneel in. Het is een ongelofelijke uitdaging voor de familie Meiland om in de bijstand te leven, maar nu zien ze de realiteit wel erg dichtbij. Er zijn mensen voor wie het elke dag weer de realiteit is om in de bijstand te leven. Over één ding zijn Desi en haar dochter het eens: “Ze zeggen wel dat geld niet gelukkig maakt, maar dat doet het wel.”

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: LINDA | Beeld: Brunopress