Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Ed Sheeran over zijn kinderdroom als muzikant: ‘Mensen zeiden dat ik een echte baan moest zoeken’

Ed Sheeran over zijn kinderdroom als muzikant: ‘Mensen zeiden dat ik een echte baan moest zoeken’

Ed Sheeran over zijn kinderdroom als muzikant: ‘Mensen zeiden dat ik een echte baan moest zoeken’

De muziek van de Britse singer-songwriter Ed Sheeran (30) wordt overal ter wereld grijsgedraaid en hij is niet meer weg te denken uit de artiestenwereld. Toch werd hem vroeger verteld dat hij beter iets anders kon gaan doen dan muziek maken. Gelukkig luisterde Sheeran hier niet naar en volgde zijn dromen. Hij stimuleert de jonge generatie nu om dat ook te doen.

Het volgen van je dromen

De zanger drukt kinderen op het hart om creatief te zijn, hun hart te volgen en dromen na te jagen. “Als ik toen ik jong was zei dat ik muzikant wilde worden, zeiden mensen: je moet een echte baan gaan zoeken”, herinnert Ed zich in een column voor The Sunday Mirror. De zanger heeft naar eigen zeggen vroeger weinig steun gehad en hoopt daarom dat de jeugd van nu beter de kans krijgt om te doen wat het wil, zonder dat anderen daar een oordeel over vellen.

“Je leert meer van mislukkingen dan van succes”

“School is stressvol met al die examens van wiskunde, Engels en scheikunde. Het is allemaal erg moeilijk’, aldus Ed. ‘Maar wat ik wil zeggen tegen kinderen, is dat als je doet wat je leuk vindt je daar uiteindelijk voor betaald zal worden.”

“Je leert meer van mislukkingen dan van succes”, meent de zanger. “Ik heb in een vol Wembley-stadion gespeeld en in een bar in Swindon voor slechts een persoon. Spelen in die bar in Swindon heeft me veel meer geleerd dan spelen op Wembley.”

Doorbraak

Ed Christopher Sheeran is een zoon van Ierse en Britse ouders. Al op jonge leeftijd was hij niet weg te slaan bij zijn gitaar en op de middelbare school begon het talent met songwriting. In het jaar 2011 brak Ed door met zijn debuutsingle ‘The A Team’. Ook daarna scoorde hij grote hits als ‘Thinking Out Loud’, ‘Lego House’, ‘Shape Of You’, ‘Galway Girl’ en ‘Perfect’. Afgelopen jaar bracht de ster ‘Bad Habits’ uit, een nummer dat binnenkwam op nummer 2 in de Single Top 100.

Samenwerkingen

De singer-songwriter heeft al veel samenwerkingen op zijn naam staan. Zo bracht hij onder andere nummers uit met Justin Bieber, Beyonce, Khalid, Cardi B, Camila Cabello, Eminem en Bruno Mars. Hij hoopt uiteindelijk in de toekomst wat meer uit te schijnwerpers te stappen en zich te richten op het schrijven van muziek. Ook al eerder stopte hij lange tijd om meer bij zijn vrouw te zijn.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: ANP | Beeld: Getty Images