Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Écht corona, of acute faalangst? Duncan Laurence reageert op geruchten na Songfestival-deceptie

Écht corona, of acute faalangst? Duncan Laurence reageert op geruchten na Songfestival-deceptie

Écht corona, of acute faalangst? Duncan Laurence reageert op geruchten na Songfestival-deceptie

Het was een grote schok in dé Songfestival-week: Duncan Laurence, onze muzikale held en de grote intervalact van de finale, had ineens corona. Ondanks alle bubbels en regels en ristricties was hij besmet geraakt. Toen de grote shock voorbij was, rees de vraag of Duncan echt ziek was, of misschien getroffen was door acute faalangst. Vanmorgen reageerde hij op de radio op die geruchten. 

Duncan ziek?

Duncan vertelde in de ochtendshow Jan-Willem start op! van NPO Radio 2 dat hij het behoorlijk te pakken had. Over corona, hebben we het dan, want die faalangst noemt hij een fabeltje. Het was de eerste maal dat de zanger, die weer aan de beterende hand zegt te zijn, weer naar buiten trad sinds het Eurovisiesongfestival.

‘Voor ergere dingen gestaan’

“Ik ben inmiddels weer helemaal op de been, we gaan vandaag weer de studio in om te kijken wat ik kan doen”, vertelde de zanger aan Jan-Willem Roodbeen en Jeroen Kijk in de Vegte. Zijn stem klonk nog steeds wat schor. “Ik was hartstikke ziek, we weten dat het een rotziekte kan zijn. Maar we hebben voor ergere dingen gestaan.”

Balen

De winnaar van het songfestival in 2019 zat op de finaleavond thuis op de bank te kijken, vertelde hij: “Ik kreeg heel veel appjes, het is natuurlijk niet hetzelfde als wanneer je daar bent. Je leeft er twee jaar naar toe, en niet alleen jij, maar het hele land. Dus het voelde wel balen. Maar ik was blij met de opname en wat mijn team ervan gemaakt heeft.”

Gelul

Over de geruchten over faalangst op de finale-avond zegt de zanger: “Als ik faalangst had gehad, was ik ook niet naar de repetitie gegaan. Als ik last had gehad van faalangst, was ik daar open over geweest. Kijk maar naar mijn documentaire: ik vind het heel belangrijk om te praten over mentale gezondheid. Ik zou dat niet achterhouden. Maar mensen lullen altijd.”

Lees ook
Duncan Laurence gaat trouwen: zó ziet zijn aanstaande man eruit

Paniekaanval

Vorig jaar verschenen er ook al verhalen over Duncan en faalangst. De zanger zou vlak voor zijn optreden tijdens Europe Shine A Light, het Songfestival-alternatief tijdens de coronacrisis in 2020, zelfs een enorme paniekaanval hebben gekregen. Zijn management bevestigde destijds de paniekaanval, maar ontkende dat Duncan last zou hebben van faalangst.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door ?????? ???????? (@itsduncanlaurence)

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door ?????? ???????? (@itsduncanlaurence)

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door ?????? ???????? (@itsduncanlaurence)

Bron: ANP | Beeld: ANP