Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Drugsgebruik en seksistische opmerkingen bij bezorgdienst van Bas Smit: ‘Je kunt de wiet gewoon ruiken’

Drugsgebruik en seksistische opmerkingen bij bezorgdienst van Bas Smit: ‘Je kunt de wiet gewoon ruiken’

Drugsgebruik en seksistische opmerkingen bij bezorgdienst van Bas Smit: ‘Je kunt de wiet gewoon ruiken’

Bas Smit (41) maakt vaak reclame op Instagram voor zijn bezorgdienst Zapp. Het Parool schrijft dat mensen, die in de buurt wonen van de Zapp-distributiecentra, veel overlast ervaren. De bezorgers zouden namelijk luidruchtig zijn en drugs gebruiken terwijl ze aan het werk zijn. 

Meldingen van overlast

De 24-uurs bezorgdienst Zapp is van ondernemer Bas Smit. Je kunt bij Zapp de hele dag door boodschappen bestellen. Klinkt heel aantrekkelijk, maar buurtbewoners laten weten dat ze veel hinder ondervinden door de bezorgdienst. Stadsdeel Oost in Amsterdam geeft aan dat er ‘rond de honderd meldingen’ van overlast zijn binnengekomen. Een paar bewoners hebben hun verhaal gedaan bij Het Parool. “Ik heb veel slechte nachten, het zou al schelen als ze ’s nachts dicht zouden zijn”, aldus een buurtbewoner.

Het drugsgebruik is ook iets waar de bewoners last van hebben. “Dat doen ze achter het busje van de buurman zodat ze niet worden gezien.” Een medewerker die is geïnterviewd heeft het gebruiken van drugs bevestigd: “Het is een gekkenhuis, bijna iedereen gebruikt drugs – bezorgers én orderpickers. Als je de winkel binnenkomt, kan je de wiet vaak gewoon ruiken en er wordt gesnoven.” Iemand die voorheen heeft gewerkt bij het bedrijf herkent dit verhaal: “Ze weten precies waar de camera’s hangen, dus er wordt gebruikt in de dode hoeken.”

Volgens ex-medewerkers is de manager van Stadsdeel Oost niet echt geïnteresseerd in het drugsgebruik: “Hij doet gewoon met ze mee. En zijn leidinggevende is er alleen tijdens kantoortijden. Buiten kantoortijden is het net een buurthuis.”

Lees ook
Danny de Munk beschuldigd van vreemdgaan en drugsgebruik

Drugsgebruik en seksistische opmerkingen

De vrouwelijke medewerkers van het bedrijf melden zich vaak ziek vanwege het drugsgebruik. De vrouwen zouden ook te maken hebben met ‘seksistische opmerkingen’, deze worden gemaakt door hun collega’s. In Het Parool doet een vrouwelijke medewerker haar verhaal: “Als vrouw voelde je je dan niet op je gemak. En als een supervisor zoiets zei en je ging er niet in mee, dan moest je rotklusjes doen, zoals de hele voorraad tellen. Of je kreeg een slechte review.”

De bezorgingsdienst, het bedrijf en Bas Smit laten weten ‘geschrokken’ te zijn. Er is een onderzoek begonnen volgens de bezorgingsdienst: “Alle werknemers die zich in strijd met ons bedrijfsbeleid gedragen, zullen worden onderworpen aan een volledige disciplinaire procedure.” Daarnaast reageert Bas Smit ook:  “Het is niet meer dan terecht dat Zapp een volledig onderzoek is gestart. Ik weet dat Zapp de ernst van deze beschuldigingen zeer hoog opneemt en passende maatregelen zal nemen.”

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: RTL Boulevard | Beeld: Brunopress