Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Nederlandse dj Hardwell (34) maakt een comeback na 3,5 jaar afwezig te zijn geweest

Nederlandse dj Hardwell (34) maakt een comeback na 3,5 jaar afwezig te zijn geweest

Nederlandse dj Hardwell (34) maakt een comeback na 3,5 jaar afwezig te zijn geweest

Hardwell (34) pakt na 3,5 jaar afwezigheid zijn werkzaamheden als dj weer op. Robbert van de Corput, zoals de Nederlandse dj echt heet, maakte zijn comeback bekend op zondagavond met een set via een livestream tijdens het Ultra Music Festival in Miami.

Vrije tijd

Robbert maakte in augustus 2018 bekend voor onbepaalde tijd een pauze te nemen. Hij dreigde ten onder te gaan aan de werkdruk. Hij was voor het laatst te zien tijdens het Amsterdam Dance Event in oktober van dat jaar. Hij beloofde wel al dat hij terug zou komen, maar wanneer was dus nog onbekend.

In 2020 vertelde Hardwell in de Revealed Podcast dat hij ontzettend van het leven en zijn vrije tijd genoot. “Ik geniet ontzettend van het leven, leer mezelf weer kennen. Ik heb ontdekt hoe het normale leven eruitziet: boodschappen doen, tijd doorbrengen met mijn ouders, verjaardagen van vrienden bezoeken. Dat kon eerst niet. Ik was altijd aan het toeren”, vertelde Robbert destijds.

Lees ook
Vader Avicii over dood zoon: ‘We dachten echt dat hij aan de beterende hand was’

Verstandige keus

Velen vonden de keus van Hardwell om een sabbatical te nemen verstandig. Zo zei directeur Jan Geert Vierkant van het Metropole Orkest in 2018: “Bij burn-outs en dergelijke zie en merk je vaak pas iets als het al te laat is. Niet dat hij een burn-out heeft hoor, maar de dood van Avicii heeft iedereen wel echt wakker geschud.”

Ook collega-dj David Guetta vertelde in 2018 over het leven als dj en dat hij alle begrip had voor het besluit van Hardwell. “De realiteit van het leven van een dj is niet altijd zoals het publiek die ziet. Het is niet alleen maar ‘party, party’. Het is ook eenzaam, uitputtend en er is een enorme druk”, vertelde David bij een bezoek aan het 538 DJ Hotel in Amsterdam. Daar refereerde hij ook naar de dood van Avicii, hij noemde die gebeurtenis ‘verwoestend’.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: RTL Boulevard | Beeld: BrunoPress