Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Dit wist je nog niet over Formule 1-coureur én wereldkampioen Max Verstappen

Dit wist je nog niet over Formule 1-coureur én wereldkampioen Max Verstappen

Dit wist je nog niet over Formule 1-coureur én wereldkampioen Max Verstappen

Dat ‘onze’ Max Verstappen (24) gisteren als eerste Nederlander ooit wereldkampioen is geworden, zal je vast niet zijn ontgaan. Ook is algemeen bekend dat zijn vader Jos een voormalig F1-coureur is. Wist jij de volgende feitjes al over de wereldkampioen?

Belgisch

De eerste Nederlander ooit die wereldkampioen is geworden? Eigenlijk klopt dit helemaal niet. Max Verstappen is namelijk officieel in Hasselt geboren, wat in België ligt. Zijn vader is Nederlands, maar zijn moeder is Belgisch. Toch voelt Max Verstappen zich meer een Nederlander en rijdt hij zijn wedstrijden met een Nederlandse racelicentie.

Woonplaats

Max groeide op in Maaseik, een Belgisch stadje dicht bij de Nederlandse grens. Hij ging naar een middelbare school in het Limburgse Sittard. Naar eigen zeggen was hij voornamelijk in Nederland te vinden en eigenlijk alleen in België om te slapen.

Inmiddels woont de F1-coureur in het buitenland. Al een aantal jaar is Max te vinden aan de kust van Monaco waar hij in een prachtig appartement woont. De huurprijs van zijn huis ligt rond de €18.000 per maand. De verkoopprijs wordt zelfs geschat op 16 miljoen. Wow!

De tekst gaat verder onder de post.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Max Verstappen (@maxverstappen1)

Lees ook:
Ka-ching: zoveel verdient Formule 1-wereldkampioen Max Verstappen

Stiefvader

Hij is nog maar vierentwintig, maar toch is Max al stiefvader. Zijn knappe vriendin Kelly Piquet (32) heeft namelijk een dochtertje. Max wordt regelmatig gespot met de schattige Penelope.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door KELLY PIQUET (@kellypiquet)

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: 100% NL | Beeld: BrunoPress