Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Dit is waarom je eigenlijk nooit een dronken kandidaat ziet bij ‘First Dates’

Dit is waarom je eigenlijk nooit een dronken kandidaat ziet bij ‘First Dates’

Dit is waarom je eigenlijk nooit een dronken kandidaat ziet bij ‘First Dates’

Bij het datingprogramma First Dates komen de nodige drankjes aan bod. De date begint immers al met een drankje aan de bar bij barman Victor. Maar iemand echt dronken zien tijdens het programma? Dat komt eigenlijk niet voor. Uitvoerend producent Jasper Geel vertelt hoe dat zit.

Zenuwen

Een alcoholisch drankje kan helpen tegen de zenuwen. Niet zo gek dus dat het merendeel van de kandidaten daar gelijk mee begint aan de bar. Meestal drinkt een kandidaat een wijntje of een cocktail. Af en toe komt er zelfs een shotje tequila aan te pas.

Toch komt het nauwelijks voor dat een deelnemer zat is. En dan echt nauwelijks. “Van de duizenden dates die de afgelopen vier jaar te zien waren, zijn de keren dat iemand te diep in het glaasje keek op één hand te tellen”, vertelt Jasper Geel.

Lees ook
Meedoen aan ‘Kopen zonder Kijken’? Dit zijn de bijzondere criteria voor de deelnemers

Niet meer bijschenken

En echt dronken worden bij First Dates is best lastig. Dat gebeurt niet zomaar, weet Geel. De programmamakers houden je namelijk nauwlettend in de gaten. “Als we merken dat iemand tijdens de opnames toch wat te veel drinkt, spreken we diegene aan.” Ook wordt dan besloten niet meer bij te schenken.

Tevens controleert de productie hoe die persoon naar huis gaat. Nice!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Tips en Weetjes | Beeld: BNNVARA