Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Dirk Kuyt (39) open over scheiding na 22 jaar: ‘Dit is de zwaarste periode van mijn leven’

Dirk Kuyt (39) open over scheiding na 22 jaar: ‘Dit is de zwaarste periode van mijn leven’

Dirk Kuyt (39) open over scheiding na 22 jaar: ‘Dit is de zwaarste periode van mijn leven’

Het jaar 2020 is als een olifant in een porseleinkast. Van bossen, tot economieën tot huwelijken waarvan je dacht dat ze voor eeuwig waren: alles gaat aan gruzelementen. In die laatste categorie was het afgelopen zaterdag voor de zoveelste keer raak. Oud-voetballer Dirk Kuyt maakte bekend dat hij en zijn vrouw, jeugdliefde Gertrude, na een relatie van maar liefst 22 jaar gaan scheiden. In De Telegraaf vertelt Dirk eenmalig openhartig over deze moeilijke tijd.

‘Ik was mezelf verloren’

Dirk laat weten voorlopig uit de schijnwerpers te stappen en zich even niet meer te richten op zijn doel om hoofdtrainer van Feyenoord te worden. “Na mijn loopbaan merk ik dat er veel roofbouw op mijzelf en op het gezin heeft plaatsgevonden. Ik merk dat ik vooral op zoek ben naar rust…”, aldus de 39-jarige oud-profvoetballer. Kuyt legt in de krant uit dat hij de afgelopen jaren nooit heeft stilgezeten. “En dan kom je er op zeker moment achter dat je jezelf verliest. Ik zit in een heel heftige periode.”

Kinderen op eerste plaats

Een eenduidige reden voor de breuk met Gertrude, met wie hij sinds zijn zeventiende samen was, noemt de voormalig Oranje-held niet. “Het vuur van de relatie doofde”, stelt hij. “Het is een verdrietige situatie waarin het gezin en ik zitten. Zowel Gertrude als ik moet het uit elkaar gaan verwerken en ik moet zorgen dat het ook voor de kinderen een goede plek gaat krijgen.” Samen met Gertrude kreeg Dirk maar liefst vier kinderen: Noelle (16), Roan Dirk (13), Jorden (12) en Aidan Benjamin (8).

Lees ook
Yolanthe geeft eerste interview over scheiding: ‘Op een gegeven moment was er te veel verdriet’

‘Voetbal nu niet belangrijk’

De “zwaarste periode” van zijn leven, is in ieder geval reden om geen coach te worden van het Feyenoord-elftal onder 21 jaar. Ook zijn plannen om ooit als hoofdtrainer op de bank bij Feyenoord te zitten, zet Kuyt voorlopig in de ijskast. Hij heeft die gedachten in ieder geval nog niet uit zijn hoofd gezet. “Maar wanneer dat is, is nu helemaal niet belangrijk.”

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

dirk kuyt gertrude

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Quality time with the family @disneylandparis! ❤?

Een bericht gedeeld door Dirk Kuyt (@kuyt) op

Bron: De Telegraaf | Beeld: BrunoPress