Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Dieetgoeroe Sonja Bakker reageert op beschuldigingen van plagiaat

Dieetgoeroe Sonja Bakker reageert op beschuldigingen van plagiaat

Dieetgoeroe Sonja Bakker reageert op beschuldigingen van plagiaat

Gister kwam het nieuws naar buiten dat Sonja Bakker (46) beschuldigd wordt van plagiaat. Ze zou recepten van andere foodbloggers hebben vertaald naar het Nederlands en zelfs de foto’s hebben overgenomen. Nadat honderden Instagramaccounts haar account rapporteerden, werd de dieetboekenschrijfster verwijderd van het social mediaplatform. Nu reageert Bakker op de beschuldigingen aan haar adres.

Reactie Sonja bakker

Sonja laat aan RTL Boulevard weten dat zij niet de persoon is die de recepten samenstelt, maar dat een team dit voor haar doet. “Met die mensen heb ik nu overleg om te kijken of er iets fout is gegaan. Meer informatie kan ik dus op dit moment niet geven. Alles is in werking gezet. Allemaal vervelend.”

Beticht van plagiaat

De goeroe zou recepten van onder andere websites als Yummly, Rosemarie’s Kitchen, Jessica Gavin, Carlsbad Craving en Garden in the kitchen hebben gebruikt. En niet alleen gebruikt: ze heeft de Engelse teksten door Google translate gehaald en dus vertaald naar het Nederlands. Niet alleen de teksten zouden overgenomen zijn, maar ook de foto’s.

Lees ook:
Zwangere Demi de Boer kijkt uit naar komst dochter met Ronnie Flex: ‘Nog heel eventjes’

‘Erg geschokt’

Eén van de gedupeerde foodbloggers – Silvia Ribas van Foodblog Garden – liet aan RTL Boulevard weten erg geschokt te zijn toen ze erachter kwam dat Sonja haar recepten zonder toestemming zou hebben gebruikt. Ribas heeft inmiddels een advocaat in de arm genomen.

Eerdere beschuldigingen

Het is niet de eerste keer dat de ‘diëtist’ beschuldigd wordt van plagiaat. Ook in 2006 klonken er verwijten, omdat ze in haar boek ‘Bereik je ideale gewicht’ wel twintig zinnen zou hebben overgenomen van het boek ‘Afslanken en persoonlijke groei’ van collega Bea Pols. De rechtbank in Haarlem oordeelde destijds dat Bakker geen plagiaat had gepleegd. Hij vond dat de boeken ‘naar hun aard’ op elkaar lijken, maar dat het begrijpelijk is, omdat de twee dezelfde opleiding volgden en dus dezelfde kennis opdeden.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: RTL Boulevard | Beeld: