Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Davina Michelle treedt op bij de eerste halve finale van het Eurovisie Songfestival met nieuwe single

Davina Michelle treedt op bij de eerste halve finale van het Eurovisie Songfestival met nieuwe single

Davina Michelle treedt op bij de eerste halve finale van het Eurovisie Songfestival met nieuwe single

Over ongeveer een maandje is het dan ein-de-lijk weer zover: het Eurovisie Songfestival gaat weer van start. We hebben het vorig jaar helaas even moeten overslaan, maar dat betekent dat we extra zin hebben in dit jaar. En er is bekend gemaakt dat Davina Michelle en Thekla Reuten samen de interval-act van de eerste halve finale van het Eurovisie Songfestival zullen gaan vormen.  

Davina Michelle Songfestival

Al bijna twee jaar geleden werd Davina gevraagd om een liedje te schrijven waarin water centraal staat. “Water verbindt, is veerkrachtig en is onlosmakelijk onderdeel van Nederland”, aldus de zangeres. “Samen met Eurovision hebben we gewerkt aan een unieke act, waarin juist deze kenmerken centraal staan. Ik heb daarbij de song Sweet Water geschreven waarin water als metafoor wordt gebruikt voor iets wat mensen in de wereld verbindt. We zijn allemaal anders en leven in verschillende milieus, maar water hebben we allemaal nodig en brengt ons allemaal samen.”

Opnames

Voor het optreden zijn de afgelopen maanden opnames gemaakt op de Deltawerken, onder meer met Davina Michelle zelf. Actrice Thekla Reuten krijgt tijdens de show een unieke rol en ‘symboliseert de kracht van het water’. De afgelopen maanden is al volop gerepeteerd.

Programma

Met de aankondiging van de interval-act van de eerste halve finale is nu bijna het hele zijprogramma van het songfestival bekend. Andere optredens komen onder meer van Duncan Laurence, Eefje de Visser, het trio Afrojack, Glennis Grace en Wulf en een serie oud-winnaars.

Lees ook
Martien Meiland over songfestivalnummer van ‘Sean McKooi’: ‘Wanneer is het nu eens gaar?’

‘Birth of a New Age’

Jeangu Macrooy is dit jaar de gelukkige die Nederland mag vertegenwoordigen bij het Eurovisie Songfestival. In 2020 zou hij optreden met het liedje Grow, maar aangezien het hele Songfestival werd afgeblazen, kon hij het liedje ook niet performen. Dit jaar probeert hij het opnieuw maar dan met het liedje Birth of a New Age. Het liedje bevat Surinaamse teksten waarmee Macrooy zijn roots wil laten zien. Het Eurovisie Songfestival vindt van 18 tot 22 mei plaats in Rotterdam Ahoy.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief. 

Bron: Story | Beeld: Brunopress