Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Davina Michelle blaast Europa (én alle songfestivalkandidaten) omver met beste intervalact ooit

Davina Michelle blaast Europa (én alle songfestivalkandidaten) omver met beste intervalact ooit

Davina Michelle blaast Europa (én alle songfestivalkandidaten) omver met beste intervalact ooit

De kop is eraf! Het Eurovisie Songfestival dat dit jaar voor het eerst in járen in ons land wordt gehouden, is begonnen. En hoé. Gisteravond vond de eerste halve finale plaats en wat wás het een spektakel. Het podium, de lichten en specials effects waren indrukwekkend 2.0, en Chantal, Edsilia, Nikkie en Jan deden het fantastisch als presentatoren voor een publiek van zo’n 180 miljoen (!) mensen. De eerste tien landen kwalificeerden zich voor de finale met prima optredens, maar de act die de meeste indruk maakte? Dat was iemand op wie er helaas niet gestemd kon worden: onze eigen Davina Michelle.

‘The Power of Water’

De intervalact van Davina Michelle en actrice Thekla Reuten, die tussen de optredens en de uitslag gepland stond, is door Europese kijkers meer dan enthousiast ontvangen. De productie met waanzinnige special effects deed menig mond openvallen, maar vooral het gouden keeltje van de blonde zangeres maakte een ongekend goede indruk, zo blijkt op Twitter. Ze zong het speciaal voor het Songfestival geschreven nummer The Power of Water (Sweet Water). Hoezo over water? Nou, omdat Nederland en water natuurlijk onafscheidelijk zijn. #duh

Kijkers diep onder de indruk

“Deze vrouw kan zingen! Waarom is zij niet de Nederlandse inzending?”, vraagt iemand zich af. En: “Davina MOET Nederland snel vertegenwoordigen. Misschien zelfs wel volgend jaar. Wat een spectaculair talent!” Anderen roepen “twelve points” of vragen zich af of ze niet op Davina mogen stemmen. Ook veel Nederlanders reageren enthousiast. “Zo de Nederlandse deelnemer voor volgend jaar is ook bekend…. wat een stem!”

De tekst gaat verder onder de tweets.

Douze points voor de hosts

Niet alleen Davina Michelle viel in de smaak, ook de presentatoren kregen veren van de Twitteraars. Edsillia Rombley, Chantal Janzen, Jan Smit en Nikkie de Jager bleken een perfecte match en heerlijk enthousiast. “Goed gedaan, Rotterdam! Gekleurd, alle maten en alle genders”, vindt een Twitteraar. Ook veel fans van Nikkie de Jager, ook wel bekend als NikkieTutorials, zijn dolblij. “Het is zo mooi om een trotse trans vrouw te zien in een programma dat in heel Europa wordt uitgezonden. En ze ziet eruit als een geweldige godin”, twitter een kijker. Nikkie maakte zonder twijfel ook de meeste indruk van de vier presentatoren, alsof ze dit al jaren doet.

Lees ook
Een vleugje Máxima: in déze koninklijke jurken schitteren Chantal, Edsilia en Nikkie vanavond bij het Songfestival

Moe, maar voldaan

De hosts, die ook in het buitenland in de smaak vielen, lieten via Instagram weten dat ze het fantastisch vonden en vooral moe zijn. “Het was tien jaar in een avond”, schreef Nikkie in haar Instagram stories. En Edsillia schreef: “Het was zo geweldig. Ik ben zo moe”. En Jan Smit laat weten hoe trots-ie is op z’n collega’s. “Dit is ons droomteam”, schrijft hij bij onderstaande foto. Nou jongens, morgen ronde twee. Wij zijn er klaar voor!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: VIVA | Beeld: ANP