Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Dave Roelvink openhartig over drank- en drugsverslaving: ‘Ik heb mensen om me heen pijn gedaan’

Dave Roelvink openhartig over drank- en drugsverslaving: ‘Ik heb mensen om me heen pijn gedaan’

Dave Roelvink openhartig over drank- en drugsverslaving: ‘Ik heb mensen om me heen pijn gedaan’

Dave Roelvink besloot woensdag een openhartige video te plaatsen op zijn Instagram, waarin hij vertelt over zijn worsteling met een drank- en drugsverslaving. Twee jaar geleden besloot de realityster hulp te zoeken. In de video vertelt hij hier meer over. 

Drugsverslaving Dave Roelvink

In de openhartige Instagram-video gaat Dave Roelvink dieper in op de drank- en drugsverslaving waar hij jaren geleden mee kampte. “Ik vind dit echt een super moeilijk en spannend moment maar ook ontzettend nodig om een stap naar voren te doen. Verslaving is een enorm probleem in alle lagen van onze bevolking en toch vaak een groot taboe. Ik weet hoe uitzichtloos het kan lijken, maar ik weet ook dat herstel mogelijk is. Je staat er niet alleen voor @recoverymhc”, schrijft hij bij de video.

“Dat ik een hele wilde periode in mijn leven heb gehad, daar verras ik niemand mee. Alleen wat niemand weet, is dat ik een hele lange tijd heb geworsteld met een drank- en drugsverslaving”, deelt Dave in de video. “Ik heb me een hele lange periode ontzettend ongelukkig gevoeld en ben heel ver van mezelf verwijderd geweest. Ik heb mensen om me heen pijn gedaan. Verkeerde keuzes gemaakt.”

Het besef dat het tijd was voor verandering kwam twee jaar geleden. “Ik heb professionele hulp gezocht en ik ben de kliniek ingegaan. Gelukkig met succes.”

Moeite met emoties en gevoel

Dave wil niet veel zeggen over de oorzaak van zijn verslaving. “Laat ik zeggen dat het voor mij heel veel was om op jonge leeftijd bekend te worden, dat iedereen in één keer een mening over je had.” De realityster worstelde lange tijd met zijn gevoelens en emoties. De drank en drugs waren voor hem een uitweg om niks meer te voelen.

Zijn herstel is ‘het mooiste cadeautje’ wat hij zichzelf kon geven, vertelt hij in de video. “Ik kan weer een goede zoon zijn, vader zijn, vriend zijn. Twee jaar geleden had ik niet de hoop dat ik me zo zou voelen als nu.”

Dave is na zijn opname samen met onder anderen Najib Amhali een afkickkliniek gestart in Abcoude om mensen te helpen met het herstellen van een verslaving.

Lees ook
Donny Roelvink heeft een nieuwe bizarre tatoeage van zijn moeder (en die wil je zien)

Vader Dries

Vader Dries Roelvink vertelt aan het ANP dat zijn familie een moeilijke periode achter de rug heeft. “Natuurlijk heb ik toen alles gedaan wat in mijn vermogen lag om Dave te helpen, maar ik ben op dat gebied geen professional. Zelf koos hij er op een goed moment voor om naar een kliniek te gaan en dat heeft hem geweldig geholpen.”

Dave is nu een heel ander mens, zegt vader Dries. “Soms vind ik het weleens ongezellig, want een glas wijn met hem drinken zit er niet meer in. Maar ik heb mijn zoon weer terug van wie ik zielsveel houd.”

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Dave Roelvink (@daveroelvink)

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: NU.nl | Beeld: Brunopress