Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Dan Karaty worstelde met depressie tijdens pandemie

Dan Karaty worstelde met depressie tijdens pandemie

Dan Karaty worstelde met depressie tijdens pandemie

Dat we Dan Karaty sinds het begin van de coronacrisis maar weinig hebben gezien, is niet helemaal toeval. De choreograaf liep niet alleen ooginfectie op die kon leiden tot gedeeltelijke blindheid, maar kreeg ook te maken met een depressie. Dat vertelt hij in Privé. 

Niet goed bezig

Door de pandemie kreeg Dan alle tijd om eens goed naar zijn eigen leven te kijken. Dat stemde hem bepaald niet vrolijk. ‘De pandemie heeft me gedwongen naar mezelf te kijken en de manier waarop ik in het leven stond. Wie ik was, hoe ik me naar buiten toe presenteerde en welke dingen ik prioriteit gaf. Het heeft me uiteindelijk doen beseffen dat ik niet goed bezig was’, zegt de New Yorker.

Donkere periode

Terwijl de wereld in de pauzestand stond, kwam ook de denderende trein van Dan tot stilstand. ‘Ik werd depressief, belandde in een heel donkere periode en vond mezelf op een donkere plek. Die worsteling in én met mezelf was zwaar. Ik kwam erachter dat de scheidslijn tussen werk en privé steeds meer vervaagde, iets waar uiteindelijk ook mijn gezin de dupe van werd.’

Inmiddels gaat het beter: hij genas van zijn ooginfectie en kan naar eigen zeggen tegenwoordig beter omgaan met zijn eigen grenzen. Dat betekent ook dat hij klaar is voor een terugkeer op tv. Dan belooft dat hij in januari naar Amsterdam reist voor een programma van zijn hand komt.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen
en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: RTL Boulevard | Beeld: Brunopress