Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Dan Karaty: “Ik kan Nederlands spreken, maar weiger dit op televisie te doen”

Dan Karaty: “Ik kan Nederlands spreken, maar weiger dit op televisie te doen”

Dan Karaty: “Ik kan Nederlands spreken, maar weiger dit op televisie te doen”

Holland’s Got Talent-jurylid Dan Karaty deed zopas een opmerkelijke uitspraak in het weekblad Privé, want de danser zou toegegeven hebben dat hij wel degelijk Nederlands spreekt. Dan gaf eerder al toe dat hij Nederlands verstaat, maar in de show wordt hij steeds ondertiteld omdat hij de kandidaten vragen stelt in het Engels. Blijkbaar heeft het jurylid hier wel een goede reden voor.

Dan Karaty onthulde aan Privé dat hij lessen gevolgd heeft en wel degelijk Nederlands kan spreken. Hij besloot om onze taal te leren nadat hij in Nederland en België populairder werd dan in zijn geboorteland Amerika.

“Ik ben een week bij De Nonnen van Vught, een Nederlands taleninstituut, geweest om het Nederlands onder de knie te krijgen, dus ik versta het goed”, aldus de choreograaf. “Ik kan zelfs Nederlands praten, maar met een accent. Dat accent wil ik niet op tv laten horen.

Geen tijd

Of we Dan Karaty ooit Nederlands zullen horen praten op televisie? Waarschijnlijk niet. “Om accentloos Nederlands te kunnen praten, moet ik nog een week lessen volgen, maar daar heb ik geen tijd voor“, geeft de danser toe. “Daar kom ik bij mijn vrouw ook niet mee weg. Dan moet ik zeggen dat ik er een week niet ben, terwijl ik niet werk. Dat gaat er bij haar niet in.”

Lees ook: