Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Zangeres en musicalster Esmée Dekker vond liefde in coronatijd: ‘Ik was eigenlijk even klaar met mannen’

Zangeres en musicalster Esmée Dekker vond liefde in coronatijd: ‘Ik was eigenlijk even klaar met mannen’

Zangeres en musicalster Esmée Dekker vond liefde in coronatijd: ‘Ik was eigenlijk even klaar met mannen’

Zangeres en musicalactrice Esmée Dekker (27) speelt Janet in ‘Rocky Horror Show’, een musical die in de kern gaat over vrijheid en juist nú belangrijk is. ‘Het lijkt wel alsof we alles weer moeten bevechten: dat hokjesdenken is sterker dan ooit.’

“Vind je het oké als de kat hier is? Anders doe ik hem naar buiten hoor”, roept ze vanuit de keuken als ze cappuccino maakt. En dan, terug aan de eettafel in de woonkamer, wijzend op een massieve boomstamschijf achter de bank: “Dat is ons volgende klusproject, er moeten andere poten onder, want die er nu onder zitten houden het niet.”

Je woont hier met je vriend Florian, wie van jullie is de handige Harry in huis?

“We zijn allebei behoorlijk handig, maar hij gaat echt op onderzoek uit. Leest honderd reviews, checkt alle sites. Laatst hebben we zo’n robotstofzuiger gekocht en dan is hij er gewoon dertig aan het vergelijken. Ik heb dat geduld niet. Maar uiteindelijk hebben we er dan wel een die het echt goed doet, dus tja…”

Jullie zijn eigenlijk complementair aan elkaar.

“Ja, we zijn net yin en yang. Hij is heel rustig, plant alles, ik ben heel druk en denk: we zien wel. Hij is technisch beheerder van panden, dus heeft een gestructureerder leven dan ik. Maar het gaat heel goed samen. We kennen elkaar nog niet zo lang, vorig jaar, midden in die coronatijd, was onze eerste date. En dat terwijl ik net met mezelf had afgesproken dat ik wel even klaar was met mannen. Mijn vorige relatie was vervelend geëindigd dus ik zat er niet op te wachten. We raakten aan de praat via Instagram. We groeiden allebei op in Driebergen en kennen veel dezelfde mensen. Maar ik zei ook tegen hem dat ik niks serieus wilde. Ik ken mezelf, als ik iemand leuk vind, stort ik me er helemaal in en daar had ik geen zin in.”

Dat is dus niet gelukt.

“Haha, nee. Hij liet zich niet wegsturen. Hij zei: ‘Ik ben gewoon benieuwd naar je’ en dat vond ik eigenlijk heel leuk om te horen. Omdat hij het op een open, nieuwsgierige manier zei. We hebben afgesproken toen de restaurants weer open gingen. Ik was helemaal niet zenuwachtig, ging er naartoe met het idee: als het niet leuk is, ben ik zo weer weg. Maar het was dus wel leuk. Vijf uur later zaten we nog te kletsen. Het was een heel fijn lichtpuntje in een voor mij nogal verdrietige periode.”

“Mijn vorige relatie was uitgegaan, door corona stopte van de een op de andere dag de voorstelling Lazarus waarin ik speelde en lag mijn werk stil en een maand later kreeg mijn opa corona en stierf. Hij woonde in een verzorgingshuis en we konden niet bij hem zijn. Stonden we daar voor het raam, dat was echt afschuwelijk. Ik ga nu vaak naar mijn oma en dan eten we samen een taartje. Het is niet zo dat ze opeens alleen is, want hij woonde al niet thuis, maar ze mist hem natuurlijk wel. Ik ook. Maar het is fijn om te zien dat het goed gaat met mijn oma. Elke dag als ze wakker wordt, zegt ze: fijn dat ik er nog ben. Die levenskracht vind ik zowel mooi als ontroerend.”

Lees het volledige interview met Esmée Dekker in Flair 31-2021 , deze ligt vanaf 4 augustus in de winkels. Wil je ‘m liever laten bezorgen? Bestellen (of nabestellen) kan hier.

Tekst: Saskia Smith | Fotografie: Esmée Franken