Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Claire (4) in Chateau Meiland zorgt voor ophef: ‘Ze was wel 40 keer te zien, is dat kinderarbeid?’

Claire (4) in Chateau Meiland zorgt voor ophef: ‘Ze was wel 40 keer te zien, is dat kinderarbeid?’

Claire (4) in Chateau Meiland zorgt voor ophef: ‘Ze was wel 40 keer te zien, is dat kinderarbeid?’

Voor de mensen die Chateau Meiland kijken, zullen de kleine Claire vast wel herkennen. Het is het dochtertje van Maxime Meiland en is inmiddels alweer 4 jaar. Vandaar dat de (grote) ster niet zoveel in beeld mag, maar alsnog steelt ze de show in de paar minuten dat ze te zien is. Een concurrent voor Martien.

Born to shine

Eerder dit jaar besloot de inspectie van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, dat Claire nog maar 6 keer per jaar in beeld mag. Jongeren onder de dertien mogen namelijk nog niet werken. Dat is verboden in Nederland en op televisie verschijnen valt ook onder werken. De fans en familie vonden dit ontzettend jammer, want Claire is natuurlijk too cute om niet op beeld te zien.

Maar toch is het de familie Meiland gelukt om de kleine Claire te laten shinen, wanneer het maar van toepassing is. In de eerste aflevering na een zomer-break, was ze wel 40 keer in één aflevering te zien. Er is tussen familie Meiland, SBS6 en het ministerie een oplossing bedacht. Blijkt uit de Story-onderzoek. ‘Afgesproken is dat men zich aan de Nederlandse regels over kinderarbeid houdt. Wanneer een kind hoofdonderwerp van een item is, moet ontheffing worden aangevraagd. Dat kan maximaal zes keer per jaar,’ vertelt woordvoerder van de inspectie Elizabeth Palandeng.

Lees ook
Verhuizing in Chateau Meiland gaat niet zonder slag of stoot

Claire mag dus op beeld verschijnen, alleen niet meer dan 6 keer als hoofdpersoon. Als een tussenshot moet het niet veel uitmaken. Een goed teken voor de Meilandjes. ‘We zijn heel blij dat Claire als gezinslid te zien blijft in het programma, omdat zij natuurlijk onlosmakelijk verbonden is met het dagelijks leven van de familie Meiland,’ vertelt de familie Meiland.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Story | beeld: BrunoPress