Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Chateau Bijstand maakt de tongen los: ‘Geen voeding voor de kleine, wel wijn en kaas’

Chateau Bijstand maakt de tongen los: ‘Geen voeding voor de kleine, wel wijn en kaas’

Chateau Bijstand maakt de tongen los: ‘Geen voeding voor de kleine, wel wijn en kaas’

Gisteravond was er weer een nieuwe aflevering van Chateau Bijstand op televisie. En die aflevering zorgde voor flink wat hilariteit, maar ook voor kritiek. Sommige mensen waren namelijk niet te spreken over bepaalde opmerkingen en keuzes die de familie maakte. Toch kwamen er ook veel positieve reacties. 

Moeilijke keuzes

Kijkers lagen in een deuk na een opvallende opmerking van Erica in Chateau Bijstand. Samen met dochter Maxime staat ze in een kringloopwinkel waar ze een keuze moeten maken tussen een bed voor de honden of een kinderwagen. Met 220 euro per week is er namelijk geen budget voor beide.

Maxime vraagt aan moeders wie bij haar voorgaan, haar kleinkinderen of de honden? Die keuze blijkt voor Erica helemaal niet zo makkelijk. “Dat is een moeilijke vraag. Honden zijn wel heel belangrijk”, zegt ze. Kijkers reageren verrast op de humoristische uitspraak: “Erica Meiland heeft wel humor!”

En dat is niet het enige dilemma. Zo laat de familie in de supermarkt de babyvoeding staan, omdat deze te duur is. Maar ze nemen wel hondenbrokken, kaas en natuurlijk wijn mee. Ook hier staan kijkers versteld om. “Helaas geen melk voor de kleine, maar gelukkig wel wijn en kaas.”

Toch nog kritiek

Ondanks de vele lachende emoji’s op Twitter, reageren sommige kijkers ook minder positief op Chateau Bijstand. Zo is er redelijk wat kritiek op het feit dat Maxime een medewerker van de kringloopwinkel vraagt eventjes op Vivé te passen, zodat zij ongestoord kan shoppen. “Of ze is gestoord en/of dit is wat het BN’er schap met je doet. In beide gevallen diep, diep en diep triest!” reageert een kijker. Een ander laat vooral weten het vreemd te vinden je kind bij een vreemde achter te laten.

De tekst gaat verder onder de tweets. 

De bijstand valt Martien zwaar

Het leven in de bijstand valt vooral Martien heel zwaar. De eerste nacht in het huis gaat niet bepaald van een leien dakje. Maxime’s wekker gaat niet af en het drietal heeft maar weinig geslapen door een huilende Vivé, blaffende honden en autosirenes. “Wat zien jullie eruit. Hoe hebben jullie geslapen?”, zegt Maxime de volgende ochtend tegen haar ouders. “Nou, wat denk jij?”, reageert een ietwat kribbige Martien. “We leven in een buurt met alleen maar politieauto’s en ambulances.”

Lees ook
Chateau Bijstand trekt 1,1 miljoen kijkers ondanks kritiek: ‘Wat een walgelijk programma met zelfingenomen mensen’

Wendy van Dijk op bezoek

De volgende ochtend stuit de familie op een ander probleem. Ze hebben namelijk alle drie de auto nodig, maar ze hebben er maar één. Dat betekent dat Martien een ander vervoersmiddel moet zoeken. “Dan pak je de bus toch?”, stelt Erica voor. Maarja, dat is natuurlijk weer veel te duur. Daarom besluit Martien om zijn collega en goede vriendin Wendy van Dijk te bellen en te vragen of zij hem eventueel kan oppikken met de auto. Dat wil ze wel. Dat Martien een ander om hulp moet vragen valt hem zwaar. “Ik vind het zo erg dat je iemand moet lastigvallen.”

Uiteindelijk is Martien blij dat Wendy even langsrijdt, want nu kan de voormalig kasteelheer zijn nieuwe woning even laten zien. Een niet al te positieve Martien doet zijn beklag bij Wendy. Maar zij denkt er eigenlijk heel anders over. Zij vindt de woning ‘lekker ruim’. “Ruim?!”, schreeuwt Martien van verbazing. Daarop vertelt Wendy over haar jeugd, die ze ook grotendeels in armoede heeft doorgebracht. “Mijn moeder maakte altijd kleding voor mij, want daar was echt geen geld voor”, vertelt ze. Een eyeopener voor Martien, zullen we maar zeggen.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: RTL Boulevard, LINDA, Story | Beeld: Brunopress