Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Channah Koerten openhartig over break-up en nieuwe relatie: ‘Dat onrustige gevoel heb ik nu helemaal niet’

Channah Koerten openhartig over break-up en nieuwe relatie: ‘Dat onrustige gevoel heb ik nu helemaal niet’

Channah Koerten openhartig over break-up en nieuwe relatie: ‘Dat onrustige gevoel heb ik nu helemaal niet’

Channah Koerten kun je kennen van haar deelname aan Ex On The Beach en haar Instagram account waar ze inmiddels 347.000 volgers heeft. In een interview met De Telegraaf vertelt over haar break-up met de vader van haar kinderen en de gevolgen daarvan. Ook vertelt ze meer over haar nieuwe liefde, oud profvoetballer Orlando Smeekes. 

Verhuizen naar Curaçao

Channah Koerten is moeder van zoontje Tiger en dochter Rumi. Samen met de vader van de twee, Quentin Jarrett, wilde Channah naar Curaçao verhuizen. “Toen we daar op vakantie waren, voelde ik me zo relaxed. Datzelfde merkte ik bij de kinderen,” vertelt ze aan De Telegraaf. “Geen gedoe met jassen, vesten, maillots en mutsen: luier aan en gaan. Als ze vies zijn, spoel je ze even af en zijn ze zo weer droog. Ideaal. Waarom woonden we daar niet? Tiger en Rumi gaan nog niet naar school, dus voor ons gevoel was het nu of nooit.”

Die plannen vallen uiteindelijk toch in duigen. Channah besluit haar relatie met Quentin te verbreken. “Ik was al langer niet gelukkig binnen de relatie. Ik vond alles irritant, hij kon niets meer goed doen. Uiteindelijk kwam ik tot de conclusie dat deze situatie voor niemand goed of leuk was. Ook niet voor de kinderen. De knoop definitief doorhakken, was een van de moeilijkste dingen die ik ooit heb gedaan.”

Acht kilo afgevallen

Het is logisch dat je na een relatiebreuk het liefst zoveel mogelijk afstand neemt, maar dat ging op dat moment niet. Het gezin zat middenin de opnames van hun realityserie ‘De Koertjes op Curaçao’. De situatie zorgde voor enorm veel stress, wat ervoor zorgde dat Channah maar liefst acht kilo afviel. “Ik kreeg geen hap of slok door mijn keel. Online vroegen mijn volgers om afvaltips en kreeg ik complimenten over mijn afgeslankte lijf. Heel wrang, want ik ging op dat moment juist door de moeilijkste periode uit mijn leven. Het voelde alsof ik had gefaald.”

Nieuwe liefde

Ondanks alles wil Channah nog steeds emigreren naar Curaçao. Quentin gaat niet mee. “Dat vind ik jammer voor de kinderen, maar ik kan er niets aan veranderen. Dan vliegen we maar een paar keer extra heen en weer.” In Nederland kunnen haar kinderen hun vader weer zien, maar Channah kan dan ook quality time spenderen met haar nieuwe liefde.

Ze vertelt dat ze na haar break-up niet bezig was met een nieuwe relatie. De realityster ging naar de sportschool om weer fit te worden. En de wonderen zijn de wereld nog niet uit, want daar ontmoette Channah haar nieuwe liefde, voormalig profvoetballer Orlando Smeekes. Omdat het zo kort na haar relatiebreuk was en ze op het punt stond te emigreren twijfelde Channah of ze het moest doorzetten. “Tegelijkertijd voel ik aan alles dat het goed zit. Het is alsof ik hem al tien jaar ken.”

Lees ook
Channah Koerten: ‘Nu ik zelf moeder ben, snap ik pas hoe wanhopig ze moet zijn geweest’

Zelfde verleden

Eén van de redenen dat de twee zo goed klikken is, omdat ze hetzelfde hebben meegemaakt. “Orlando heeft een lastige jeugd gehad, ook heeft hij bij een pleeggezin gewoond. Het is fijn om het daarover te kunnen hebben met iemand die het begrijpt. In de eerste week hem ik hem meer verteld over mezelf en mijn verleden, dan ik in mijn hele vorige relatie heb gedaan!”

Inmiddels zit Channah heerlijk op Curaçao, terwijl haar nieuwe lover nog in Nederland woont. Toch voelt Channah totaal geen onzekerheid. “Dat onrustige gevoel, jezelf constant afvragen wat hij doet en met wie, dat heb ik nu helemaal niet. Dat geeft zo’n rust.”

Hoe het nu verder gaat tussen de twee? “We hebben een tijd terug afgesproken elkaar eens per drie maanden op te zoeken, maar ik denk nu dat dit veel te weinig is.” Channah wil maandelijks op bezoek gaan. Dat zijn een heleboel vlieguren, maar die zijn niet voor niks. Voor haar werk moet ze namelijk ook regelmatig terug. “Ik denk dat het in de realiteit zo gaat zijn dat hij vaker naar Curaçao komt dan ik naar Nederland. Tien uur vliegen met twee kleine kinderen vind ik de hel, haha!” aldus Channah.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Grazia | Fotografie: Yara Brouwer