Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Deze celebs protesteren vandaag tegen Trump tijdens de Vrouwenmars in Washington

Deze celebs protesteren vandaag tegen Trump tijdens de Vrouwenmars in Washington

Deze celebs protesteren vandaag tegen Trump tijdens de Vrouwenmars in Washington

Donald Trump is gisteren gekroond tot nieuwe president van de Verenigde Staten en dat heeft de voorbije dagen al voor erg veel protestacties gezorgd. Ook vandaag komen meer dan 200.000 mensen de straat op voor de befaamde Vrouwenmars in Washington, waarbij vrouwen én mannen strijden tegen de intenties van Trump en zijn regering om de vrouwenrechten terug te schroeven.

De Women’s March vindt plaats in Washington D.C., maar er wordt verwacht dat er vandaag ruim 600 marsen in Amerika en meer dan 1300 zustermarsen in de rest van de wereld zullen doorgaan. Zo ook in Amsterdam en Den Haag, waar enkele honderden mannen en vrouwen verwacht worden op respectievelijk het Museumplein en het Malieveld. De demonstranten willen vandaag hun stem laten horen in de strijd tegen de intenties van Donald Trump op het gebied van vrouwenrechten. Zo liet de nieuwe President eerder al weten dat hij de overheidsfinanciering voor vrouwenklinieken en anticonceptie wil terugdraaien en is zijn vicepresident radicaal tegen abortus.

Celebs

Om de boodschap meer kracht bij te zetten, hebben ook een resem celebs zich aangesloten bij de Vrouwenmars. Zo zullen onder meer Katy Perry, Scarlett Johansson, Julianne Moore, Amy Schumer, Lena Dunham, Kerry Washington, Sophia Bush en Debra Messing meewandelen in de protestmars in Washington. ‘Orange Is The New Black‘-actrice Laverne Cox – die zich eerder al profileerde als transgenderen comédienne Chelsea Handler lieten weten dat ze aanwezig zouden zijn op de protestmarsen in in Los Angeles en Utah. Op Facebook hadden al meer dan 217.000 mensen zich ingeschreven voor de Vrouwenmars, maar de organisatoren hopen vandaag een miljoen mensen te mogen ontvangen.