Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Carrières Hollywood-actrices naar de haaien, lange celstraffen in het verschiet

Carrières Hollywood-actrices naar de haaien, lange celstraffen in het verschiet

Carrières Hollywood-actrices naar de haaien, lange celstraffen in het verschiet

Nadat aan het licht kwam dat ‘Full House’-actrice Lori Loughlin en Desperate Housewives’-actrice Felicity Huffman betrokken waren bij een omkoopschandaal, werd in eerste instantie nog gedacht dat het een kwestie van terugbetalen, vergeten en vergeven werd. De gevolgen voor de vrouwen lijken nu toch steeds heftiger te worden…

Uitstellen en afblazen

Zo lijken hun beide carrières wellicht onherstelbare schade op te lopen. Zo heeft Netflix naar aanleiding van het schandaal een nieuwe film Otherhood met Felicity Huffman die eind april zou verschijnen, uitgesteld. De serie When Calls The Heart, waar Lori een rol in speelt, werd eerder al tijdelijk van de buis gehaald na de aanhouding van de actrice.

Heftig…

Voor het omkopen van universiteiten waar hun kinderen studeren hing zowel Lori als Felicity sowieso een gevangenisstraf boven het hoofd. Voor het betalen van 15.000 dollar voor het verbeteren van enkele toetsresultaten van haar dochter gaat Felicity mogelijk vier maanden de cel in, terwijl er over een celstraf van twee jaar gesproken werd voor Lori, die maar liefst 500.000 dollar overmaakte naar een universiteit in ruil voor het toelaten van haar beide dochters op de school. Voor Lori lijkt de storm echter nog véél heviger te worden.

Geen twee, maar twintig jaar cel

Tien keer heviger zelfs. Inmiddels wordt Lori namelijk niet meer alleen verdacht van fraude, maar ook van witwassen. Zij en enkele andere van de verdachte ouders zouden een niet bestaand goed doel hebben ingezet om het geld naar de tussenpersoon te krijgen. Zo leek het alsof ze een donatie deden, terwijl de vergoeding eigenlijk bedoeld was voor de fraude. Door de nieuwe aanklacht kan de actrice een celstraf van maximaal twintig jaar krijgen, meldt People. Een anonieme bron van het blad vertelt dat Lori de aanklachten niet serieus heeft genomen, en daardoor elke deal waarin ze mogelijk naar de gevangenis zou gaan heeft geweigerd.

Lees ook
Omkoping zat al in script Desperate Housewives én dochters Lori Loughlin verlaten universiteit

Uit serie geknipt

Naar aanleiding van deze nieuwe verdenking is Lori volledig uit When The Heart Calls geknipt. Volgens Entertainment Weekly zijn de afleveringen waaraan de actrice nog heeft meegewerkt opnieuw gemonteerd, zodat zij niet meer te zien is. Omdat Lori een aardig grote rol heeft, is één van de zeven afleveringen van het huidige, zesde seizoen zelfs volledig geschrapt. Het is nog niet bekend of de Full House-ster wordt vervangen, of dat haar personage uit de serie wordt geschreven. De serie keert volgende maand weer terug op de Amerikaanse televisie.

Trailer When Calls The Heart:

Nieuws over Otherhood:

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: ANP | Beeld: ANP