Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Zó schattig: ook George (6), Charlotte (4) en Louis (1) klappen voor hulpverleners

Zó schattig: ook George (6), Charlotte (4) en Louis (1) klappen voor hulpverleners

Zó schattig: ook George (6), Charlotte (4) en Louis (1) klappen voor hulpverleners

In het Verenigd Koninkrijk klonk donderdagavond om 20.00 uur lokale tijd een luid applaus door de straten voor medewerkers in de zorg. Ook leden van het Britse koningshuis klapten mee om de hulpverleners te bedanken voor hun inzet tijdens de coronacrisis, zo deelden ze op social media.

Lieve beelden

Prins William en zijn vrouw Catherine (Kate Middleton) lieten hun kinderen applaudisseren. George (6), Charlotte (4) en de kleine, eenjarige Louis (die eigenlijk helemaal niet meer zo klein is!) deden dit enthousiast. Dat is te zien op een schattig filmpje dat – hoogstwaarschijnlijk vanwege hun bedtijd – al eerder op de dag was opgenomen.

‘Ga zo door’

Prins Edward, het jongste kind van de Queen, klapte met zijn hele gezin en sprak voorafgaand in een video zijn dankbaarheid uit. “Namens ons allemaal grote dank aan iedereen die werkt aan de frontlinie. We waarderen het enorm. Ga zo door.”

Elizabeth applaudisseert met emoji

De koningin zelf hield het op emoji’s van klappende handen. “We zijn enorm dankbaar voor de expertise en inzet van onze wetenschappers, medisch personeel, noodhulp en publieke diensten. We danken jullie allen”, aldus Elizabeth, die eerder op de dag al een oproep deed om allemaal mee te doen aan de actie.Ook prins Harry en zijn vrouw Meghan kozen vanuit hun nieuwe thuis Canada voor enkel een tekst. “Allemaal bedankt voor alles wat jullie doen. We applaudisseren voor jullie aan de andere kant van de vijver.”

#ClapForOurCarers

De actie #ClapForOurCarers werd gestart door de Nederlandse Annemarie Plas, die in Londen woont. Zij zag hoe het initiatief vorige week in Nederland werd opgepakt en wilde dit ook doen in het Verenigd Koninkrijk. In het land staat de teller momenteel op bijna 12.000 besmettingen, onder wie ook prins Charles (71). Er bezweken al bijna zeshonderd mensen aan het virus.

Lees ook
Corona-uitbraak treft ook koningshuizen: eerste royal overleden aan virus

De pannen van het dak klappen

Aan de Nederlandse actie gaven de Oranjes een week geleden ook gehoor. Koning Willem-Alexander, koningin Máxima en de prinsessen Amalia (16), Alexia (14) en Ariane (12) klapten enthousiast met de rest van het volk mee voor iedereen die zich inzet het land draaiende te houden tijdens de coronacrisis. De drie meiden deden dat – om zoveel mogelijk lawaai te produceren – met pannendeksels.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

#ClapForOurCarers #ClapforNHS from Windsor Castle! ???

Een bericht gedeeld door Buckingham Palace (@buckinghampalaceroyal) op

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: ANP | Beeld: ANP