Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > #BritneyFree? Vader Spears stapt op als toezichthouder, maar… zit er een addertje onder het gras?

#BritneyFree? Vader Spears stapt op als toezichthouder, maar… zit er een addertje onder het gras?

#BritneyFree? Vader Spears stapt op als toezichthouder, maar… zit er een addertje onder het gras?

Het is een historische dag in de showbizzwereld: Jamie Spears, de vader van zangeres Britney Spears, heeft ingestemd met het neerleggen van zijn taken als haar toezichthouder. Dat meldt entertainmentwebsite TMZ op basis van juridische documenten.

Onder curatele

Britney werd dertien jaar geleden onder curatele gesteld na een mentale inzinking. Haar vader is sindsdien de curator. De medecurator van Britney, Jodi Montgomery, vroeg vader Jamie eerder op te stappen als toezichthouder van zijn dochter. Volgens Montgomery trekt het aanblijven van Jamie mentaal een zware wissel op de zangeres. Vader Jamie stemt uiteindelijk in met het verzoek, “omdat de publieke strijd met zijn dochter niet het beste voor haar zou zijn”, aldus de documenten. Hij heeft daarom ingestemd met het zoeken naar een nieuwe toezichthouder voor zijn dochter. Hij benadrukt in de documenten altijd het beste voor te hebben met zijn dochter.

Bizarre regels en ristricties

Eind juli liet ook de moeder van Britney en ex-vrouw van Jamie, Lynne Spears, van zich horen. Volgens Lynne heeft Jamie zijn dochter onder meer gedwongen medicijnen te slikken die ze niet wilde en die volgens haar moeder ook totaal niet nodig waren. Daarnaast zou Britney samen met haar partner Sam Asghari dolgraag nog een kind willen, maar mag ze haar spiraal niet laten verwijderen van haar vader. Ook zou Jamie haar huishoudelijk personeel, beveiligers en artsen hebben gedwongen hem te informeren over alles wat Britney doet. In haar verklaring schaarde Lynne zich achter Britneys verzoek om haar vader te ontslaan als curator. Ze zegt dat haar ex-man “niet in staat is om het belang van mijn dochter boven dat van hemzelf te stellen”.

Laatste woord nog niet gezegd

Jamie Spears mag dan ingestemd hebben om zijn taken als toezichthouder neer te leggen, dat betekent niet dat Britneys advocaat Mathew Rosengart hem makkelijk laat wegkomen. De raadsman van de zangeres is vastbesloten de onderste steen boven te krijgen en inzichtelijk te krijgen wat Spears, en andere familieleden, de afgelopen dertien jaar met Britneys geld hebben gedaan. Dit liet hij weten in een verklaring. “We kijken ernaar uit om verder te gaan met ons onderzoek naar het reilen en zeilen van de heer Spears, om erachter te komen hoeveel miljoenen dollars hij van zijn dochters vermogen heeft afgenomen. Ook zie ik ernaar uit om hem in de nabije toekomst onder ede uit zijn rol te zetten,” aldus Rosengart.

Fans nog niet overtuigd

Hoewel veel fans door het dolle heen zijn met het nieuws dat Jamie Spears bereid is zijn taak als toezichthouder neer te leggen, zijn er bijna net zoveel fans die nog flink wat beren op de weg zien. Onder hen bevindt zich een aantal juridisch geschoolde fans, dat de documenten die Jamies advocaat heeft ingediend nauwkeurig bestudeerd heeft. “Jamie Spears zegt dat hij wil aftreden, maar eerst wil onderhandelen met de rechtbank en Britneys advocaat. Dit is een truc om tijd te rekken, zodat hij zijn sporen kan uitwissen. Het feit dat zijn advocaat het document ‘gelekt’ heeft aan TMZ zegt genoeg. Ze wisten donders goed dat dit wereldnieuws zou worden en hoopten Jamie daarmee in een beter daglicht te stellen. Maar in feite is er nog niks veranderd, dus laten we niet te vroeg juichen en hier bovenop blijven zitten,” schrijft een fan op Twitter.

Blije celebs

Paris Hilton heeft in ieder geval wel enthousiast en opgelucht gereageerd op het nieuws. Ook zangeres Cher kan haar geluk niet op en is blij voor Britney. Op Twitter schrijft Cher in hoofdletters dat ze “niet gelukkiger kan zijn”. Ook beveelt ze Britney aan om een forensisch accountant aan te nemen. Paris twittert dat ze erg blij is om dit nieuws te horen. “Het heeft te lang geduurd maar ik ben blij dat Britney op weg is om eindelijk vrij te zijn. Ik stuur haar zo veel liefde!”. Ze sluit af met de hashtag #FreeBritney.

Lees ook
Fans zijn bezorgd: Britney Spears deelt video’s met ontbloot bovenlijf

Cryptische post van Britney zelf

Britney Spears heeft zelf ook – op cryptische wijze – gereageerd op de beslissing van haar vader. De zangeres plaatste een tekening op Instagram waarop een vrouw te zien is die met haar rug naar het beeld staat en bloemen en vlinders in haar haren heeft. Spears zette er verder geen tekst bij. Ook Britneys vriend Sam Asghari liet van zich horen. Hij postte een foto van een tatoeage met daarop een leeuwin met een kroon op. “Jammer dat ik niet van tattoos op mijn lijf houdt,” zette hij erbij. Een poosje terug noemde hij Spears al een leeuwin die altijd zal blijven vechten voor wat ze waard is.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Britney Spears (@britneyspears)

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Britney Spears (@britneyspears)

Bron: ANP | Beeld: BrunoPress