Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Ook bekend Nederland in actie voor ontvoerde Insiya: déze BN’ers roepen Rutte al op NÚ iets te doen

Ook bekend Nederland in actie voor ontvoerde Insiya: déze BN’ers roepen Rutte al op NÚ iets te doen

Ook bekend Nederland in actie voor ontvoerde Insiya: déze BN’ers roepen Rutte al op NÚ iets te doen

Flair staat vanaf vandaag een week lang volledig in het teken van Insiya, het in 2016 in opdracht van haar vader ontvoerde meisje, dat vastgehouden wordt in India. Haar moeder Nadia moet dit jaar voor de vijfde keer kerst gaan vieren zónder haar dochter en dat wil Flair koste wat het kost voorkomen. We proberen dan ook op alle mogelijke manieren de aandacht te trekken van premier Mark Rutte, die Insiya móet helpen, maar vooralsnog niet in actie komt. We kunnen alle steun gebruiken en krijgen die gelukkig al in overvloed. Oók van bekend Nederland.

Rutte, do your job

In september 2016 werd de toen tweejarige Insiya op gewelddadige wijze naar India ontvoerd door acht kidnappers, in opdracht van haar vader. Vanaf dat moment heeft moeder Nadia alles in het werk gesteld om haar meisje terug te krijgen. Eind 2017 bepaalden rechters in Nederland dat Insiya terug moest naar haar moeder. De Nederlandse overheid moet Insiya’s terugkeer bewerkstelligen volgens het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens, maar nu, vier jaar na haar ontvoering, is ze nog steeds niet thuis.

Heel Nederland wil Insiya terug

We zijn dit jaar allemaal geconfronteerd met het vreselijke gevoel van niet bij je geliefden kunnen zijn. Zullen we er samen voor zorgen dat daar voor Nadia, die dat verschrikkelijke gemis al jaren kent, een einde aan komt? Vele BN’ers hebben op sociale media al onze oproep aan Mark Rutte gedeeld om dat doel te bereiken en daar zijn we maar wat blij mee.

‘Hoe lang moet het nog duren?’

Zo deelt onder meer actrice Carolien Spoor het bericht: “Je allergrootste angst als moeder is dat je kind iets overkomt…” Ook zangeres Glennis Grace, influencer Bibi Breijman, actrices Barbara Sloesen, Elise Schaap en Sanne Vogel, zangeres Monique Smit, presentatrice en influencer Monica Geuze, actrice Nadja Hupscher, musicalster Carolina Dijkhuizen, Flair-vlogger en ‘vrouw-van-Nick’ Kirsten Schilder, schrijfster Lucy Woesthoff, actrice Robin Martens, zanger en acteur Jim Bakkum, actrice Ricky Koole, zangeres Romy Monteiro, en influencer Kae Sutherland sluiten aan en delen de oproep. De stichting Free A Girl, van Yolanthe Cabau, deelt: “Hoe lang moet het nog duren voordat Mark Rutte op komt voor de rechten van een Nederlands meisje dat illegaal wordt vastgehouden in een ander land?”

Politici, kom er maar in

Tweede Kamerlid voor het CDA Pieter Omtzigt heeft vandaag als eerste politcus gehoor gegeven aan onze Insiya-campagne. Op Twitter schrijft hij: “In de kamer heb ik Rutte gevraagd ervoor te zorgen dat Insiya gewoon thuiskomt. […] Artikel 50 van de grondwet: ‘De Staten-Generaal vertegenwoordigen het gehele Nederlandse volk’. (Niet alleen CDA-kiezers). En Insiya is een Nederlands staatsburger.” Groenlinks-Tweede Kamerlid Tom van den Nieuwenhuijzen laat eveneens van zich horen op de socials, maar óók voor de camera in Den Haag #wordtvervolgd. Ook fijn: AD.nl heeft ook al over onze o zo belangrijke ‘kerstactie’ geschreven.

Lees ook
Nadia’s dochter werd 4 jaar geleden ontvoerd: voer actie met Flair en #BringInsiyaBack voor kerst

Zelf helpen

Je kunt ook zelf helpen! Deel de post van Flair op social media, tag daarin premier Rutte (@MinPres), gebruik de hashtags #vraaghetRutte en #BringInsiyaBack, en help mee Insiya thuis te brengen voor kerst. Ondertussen confronteert een tikkende klok op onze homepage je met de harde realiteit: de dagen, uren, minuten en seconden dat Insiya niet bij haar moeder is.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

 

 

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Sanne Vogel (@sannevogel)

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Glennis Grace (@glennisgrace)

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door CarolinaDijkhuizen (@carodijkhuizen)

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Nadja Hüpscher (@nadjahupscher)

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Ricky Koole (@ricky.koole)

Beeld: ANP