Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Bowien back in Meerdijk? Tanja Jess vindt het ’tijd voor wraak op Ludo’

Bowien back in Meerdijk? Tanja Jess vindt het ’tijd voor wraak op Ludo’

Bowien back in Meerdijk? Tanja Jess vindt het ’tijd voor wraak op Ludo’

We zijn al twintig jaar verder, maar de cliffhanger van het tiende seizoen van ‘Goede Tijden, Slechte Tijden’ is – vinden wij – eigenlijk nog steeds onovertroffen. Ludo die Bowien te pletter laat vallen van een hoge rotswand… bloedstollend en onvergetelijk. Het verhaal van Bowien kreeg een dodelijke afloop, maar goed, in een soap hoeft dat niet het einde van je personage te betekenen. Keert de blondine ooit nog terug naar Meerdijk?

Comeback in ‘GTST’

Het zou zomaar eens kunnen. Actrice Tanja Jess, die de rol van Bowien Galema van 1997 tot 2000 speelde (en in 2001 nog even terugkeerde als dubbelganger), zegt in een interview met Veronica Magazine een terugkeer best te zien zitten. “Een terugkeer in GTST sluit ik niet uit. Ik zou daar niet direct nee tegen zeggen, wat ik lang wel gedaan heb”, vertelt de actrice. “Zeker voor een korte periode lijkt het me wel geinig.”

Wraak op Ludo

“Ik zag laatst dat Cas Jansen ook weer terug is. En Bas Muijs, mijn echtgenoot in de serie! Dat vind ik heel grappig om te zien. Het wordt ook wel tijd voor wraak op Ludo”, verwijst ze naar het personage van Erik de Vogel, de one and only verantwoordelijke voor Bowien’s dood.

Lees ook
Lekker lijstje met GTST-logica: 7 x de meest memorabele cliffhangers ooit

‘De angst in mijn ogen was niet gespeeld’

Jess vertelt nog regelmatig te worden herinnerd aan de scène waarin haar personage van een rotswand stort. “Elk jaar als de seizoensfinale van GTST nadert, komen de beelden dat ik aan die rots hang weer voorbij. Heel grappig, want we hadden natuurlijk nooit verwacht dat die scène zich zo in ons collectief geheugen zou nestelen.” Zelf weet ze nog precies wat ze voelde toen ze daar hing. “De meeste acteurs in GTST deden destijds hun stunts zelf. Dus ik hing daar daadwerkelijk aan die rots. De jongen die dat tuigje vasthield, had volgens mij nog nooit op een set gestaan en was zo onder de indruk dat hij af en toe dat touw wat liet vieren. Die angst in mijn ogen was dus niet helemaal gespeeld.”

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

You’re still the one… ❤

Een bericht gedeeld door Tanja Jess (@tanjajess) op

Bron: NU.nl | Beeld: Still