Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Scholen weer open na roerige tijd: BN’ers delen emo mijlpalen en aandoenlijke uitzwaaimomenten

Scholen weer open na roerige tijd: BN’ers delen emo mijlpalen en aandoenlijke uitzwaaimomenten

Scholen weer open na roerige tijd: BN’ers delen emo mijlpalen en aandoenlijke uitzwaaimomenten

De komende weken gaan de scholen weer open. De leerlingen uit regio Noord zijn maandag de eerste groep die weer lessen gaat volgen. Door de coronacrisis zijn sommige kinderen maar liefst vijf maanden niet naar school geweest, wat deze eerste schooldag nét even wat specialer maakt. Ook veel BN’ers moesten vandaag weer vroeg met gevulde broodtrommels en rugtasjes de deur uit, zo is te zien op Instagram.

Wennen voor mama

Onder anderen de twee bekendste Nicolettes van het land, Van Dam en Kluijver, delen maandagochtend met hun volgers hoe hun kroost na een roerige tijd de schoolbanken weer ingaan. Nicolette van Dam liet zien hoe ze samen met haar meiden, Lola en Kiki, met goed gevulde panterrugzakken op de fiets richting school vertrok. “Lola naar groep vijf en kleine Kiki naar groep drie. Voor ons allemaal best spannend. Weer een nieuwe fase! De meiden hebben er zin in, alleen mama moet nog ff wennen”, biecht ze op.

Tranen van trots

Nicolette Kluijver plaatst een video waarin ze liet zien hoe ze lieve briefjes voor haar drie kinderen in hun lunchpakket stopt. Ook deelt ze foto’s van het afscheid bij school, waar ze hen samen met haar ex-man afzette. “Sta ik daar gewoon een potje te janken”, aldus de moeder van Isabella (groep vijf) en de tweeling Sofia en Jesse (groep drie).

‘Mooie momenten rijker’

Ook andere moeders deelden vandaag en het laatste weekend van de vakantie mooie berichten over hun groter wordende kroost. Zo liet Kim Kötter – zwanger van baby nummer drie – weten dat zoontje Muck (4) bij zijn neefje Faas in de klas komt en stond GTST-actrice Marly van der Velden stil bij het einde van de vakantie met haar gezin. “En toen was mijn vakantie weer voorbij. Genoten! Weer heel wat mooie momenten rijker”, schrijft ze bij een foto van haar en dochtertje Jackie (2). Dochter Sammy (5) zit vandaag ook weer in de klas.

Brutaal zeg, zo’n groeispurt

Ook Chantal Janzen stond dit weekend stil bij de eerste schooldag van zoon James (11) vandaag. “Maandag ga je je laatste jaar van de basisschool in. Hoe durf je. Zo snel groot worden. De brutaliteit. Maar ok, het gebeurt. Zolang ik onaangekondigd in je nek mag blijven kussen en snuffelen zie ik ‘t maar door de vingers. M’n eerste. M’n leuke James”, aldus de presentatrice. Acteur en zanger Jim Bakkum zwaaide zijn twee oudste kids tevens uit vanmorgen, net als Flair-columnist en -vlogger Kirsten Schilder en YouTuber en schrijver Jamie Li.

Coronaproof in de schoolbanken

Vanwege de coronapandemie gelden er vanaf de start van dit nieuwe schooljaar verschillende nieuwe regels. Scholieren in het primair en voortgezet onderwijs hoeven onderling geen afstand te houden, maar middelbare schoolleerlingen moeten wel op anderhalve meter afstand van volwassenen blijven. Er is geen mondkapjesplicht voor scholieren of docenten. Scholen wordt geadviseerd te controleren of de ventilatiesystemen in orde zijn en ramen en deuren gedurende tien a vijftien minuten regelmatig tegen elkaar op te zetten. Draaiende ventilatoren en ventilatiesystemen die lucht circuleren, moeten zoveel mogelijk vermeden worden.

Lees ook
Chantal Janzen schrijft mooi bericht aan oudste zoon James (11)

Quarantaine is geen spijbelen

Wie terugkomt uit een land dat oranje of rood ‘kleurt’ vanwege het coronavirus, wordt dringend geadviseerd 14 dagen in quarantaine te gaan. Als een leerling na de zomervakantie in thuisquarantaine moet en daardoor de eerste schooldagen van het nieuwe jaar mist, telt dat toch niet als spijbelen. Scholen hoeven de leerplichtambtenaar niet in te schakelen. Volgens de koepel van basisscholen, de PO-Raad, “is het belang van de volksgezondheid doorslaggevend”

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Sta ik daar gewoon een potje te janken ? Groep 5 en groep 3 ??Zet m op schatjes!

Een bericht gedeeld door Nicolette Kluijver (@nicolettekluijver_) op

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

De eerste schooldag, ik vind het zoooooo spannend en ik hoef niet eens naar groep 3 ?

Een bericht gedeeld door Nicolette Kluijver (@nicolettekluijver_) op

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Vakantie is voorbij en daar gaan m’n boys weer. Back to school, groep 2 en groep 4! ?

Een bericht gedeeld door Jamie Li (@mrsjamieli) op

Bron: Instagram | Beeld: Bart Honingh voor Flair