Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Bilal Wahib geeft openhartig interview: ‘Lastig dat ik geen contact mag hebben met de jongen’

Bilal Wahib geeft openhartig interview: ‘Lastig dat ik geen contact mag hebben met de jongen’

Bilal Wahib geeft openhartig interview: ‘Lastig dat ik geen contact mag hebben met de jongen’

Bilal Wahib voelt zich nog steeds slecht over de omstreden Instagramvideo van begin dit jaar, waarin hij een minderjarige jongen vroeg zijn geslachtsdeel te laten zien. De 22-jarige artiest werd naar aanleiding van de video in maart aangehouden op verdenking van het vervaardigen en verspreiden van kinderporno. “Het ergste vind ik dat ik het leven van een kleine jongen helemaal heb veranderd. En ook dat van zijn familie”, vertelt de acteur eenmalig openhartig in een interview met LINDA..

‘Ik wil met hem praten’

Wahib vindt het extra lastig, omdat hij geen contact mag hebben met de jongen. “Ik had liever even met hem willen praten, maar dat wil hij niet, dus ik weet niet hoe het met hem gaat. En daar zit ik mee in mijn hoofd.” Hij wil graag weten wat er in het hoofd van de jongen speelt. “Zo van: wat doet-ie nu? Zit-ie een lekkere pizza te eten? Of is-ie zichzelf aan het slaan?”

‘Eigen schuld’

Hij vindt het ook vervelend voor zijn eigen carrière, geeft hij toe. “Maar het is mijn eigen schuld. Ik heb het zelf verpest. Dus dat moet ik dan ook zelf weer zien op te lossen.” En daar staat hij ook nuchter in: “Als het me straks nog niet gegund wordt om mijn carrière weer op te bouwen, dan is dat maar zo.”

‘Durfde niet alleen te slapen’

Op sociale media werd de zanger en acteur snoeihard aangevallen na het incident en dat ging hem niet in de oude kleren zitten. “Door de bedreigingen durfde ik niet meer naar buiten. Ik heb me nog nooit zo opgesloten gevoeld. Ik ging wel frisse lucht halen op mijn balkon, of daar een sigaretje roken, maar verder dan dat kwam ik niet. De eerste paar dagen durfde ik ook niet alleen te slapen. Ik was echt bang door die dreigementen, mensen vonden dat ik dood moest.”

Lees ook
Bilal Wahib wil excuses aanbieden aan heel Nederland: ‘Het was een domme manier van humor hebben’

Nieuwe muziek

Wahib kreeg het na het voorval ook zwaar te verduren in de media, maar daar heeft hij wel begrip voor. Zo werden programma’s met hem geannuleerd of offline gehaald en kreeg hij een levenslang Instagramverbod. “Bij BNNVARA was ik een kinderserie aan het maken, dus ik snapte dat die werd stopgezet.” Met zijn platenlabel Top Notch – dat ook de veelbesproken Lil Kleine onder hun hoede heeft – is de samenwerking alleen even stilgelegd, benadrukt hij. Binnenkort brengt Bilal dan ook weer nieuwe muziek uit.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: ANP, LINDA. | Beeld: BrunoPress