Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Bibi voor het eerst open over heftige zwangerschap: ‘Zonder HG had ik misschien nu al wel een tweede’

Bibi voor het eerst open over heftige zwangerschap: ‘Zonder HG had ik misschien nu al wel een tweede’

Bibi voor het eerst open over heftige zwangerschap: ‘Zonder HG had ik misschien nu al wel een tweede’

Bibi Breijman (28) is inmiddels anderhalf jaar de trotse moeder van dochter Teddy. Daaraan ging een zware zwangerschap aan vooraf, zo vertelt de vlogger in een nieuwe video. Ze leed namelijk aan een gecompliceerde aandoening en dat heeft ervoor gezorgd dat de geliefde van Waylon (40) er heel goed over nadenkt wanneer ze een tweede kindje op de wereld wil zetten.

Bibi Breijman over zwangerschapsaandoening

Voor het eerst doet Bibi een boekje open over haar heftige zwangerschap. Toen de brunette in verwachting was van haar eerste kindje, leed ze aan de gecompliceerde aandoening hyperemesis gravidarum (HG). Deze gaat gepaard met hevige misselijkheid – veel extremer dan gewone zwangerschapsmisselijkheid – en braken, en wordt gekenmerkt door snel gewichtsverlies, uitdroging en ondervoeding.

International HG Awareness Day

Bibi heeft bewust voorheen bewust haar mond gehouden over de aandoening die ze had. “Ik wilde vrouwen en meiden die ene kindje verwachten niet afschrikken en dat is ook de reden dat ik het er eerder niet over gehad heb”, aldus Breijman in de video. Maar toen ze een interviewverzoek kreeg van Stichting ZEHG in het kader van International HG Awareness Day, besloot ze toch haar verhaal te delen.

Hele dag overgeven

De vlogger vertelt dat ze werd overvallen door extreme misselijkheid toen ze haar gebruikelijke home work-out wilde doen. “Toen ik m’n matje uitrolde voelde ik een misselijkheid opkomen die heel anders voelde dan ik gewend was. Die hele nacht voelde ik me zo ziek dat ik het licht zag worden buiten (…) ik dacht echt dat ik vergiftigd was. Zo voelde de misselijkheid. Het was echt een heel naar gevoel”, aldus de moeder van Teddy. Op een gegeven moment moest ze zo’n vijf tot zes keer per uur overgeven. “Het bleef niet bij ochtendmisselijkheid, het ging de hele dag door.”

Laatste redding

Toen dit vier dagen aanhield, besloot Waylon naar het ziekenhuis te gaan met zijn geliefde. Eenmaal daar bleek Bibi al uitgedroogd te zijn en moest ze direct worden opgenomen. Ze had uiteindelijk vijf maanden lang last van de aandoening en belandde meerdere keren in het ziekenhuisbed. Dankzij het medicijn Zofran, wat ook gebruikt wordt voor mensen met kanker, nam de misselijkheid uiteindelijk wat af. “Dat was mijn laatste redding”, zegt Breijman. Met een gewicht van nog maar amper 49 kilo, kwam ze uiteindelijk in een rolstoel terecht. “Je spieren vallen ook af”, legt ze uit in de video. “Mijn bekken had ik zwaar overbelast, waardoor ik niet meer kon lopen.”

Reden nog geen tweede kind

Dat haar eerste zwangerschap zo moeilijk verliep, heeft er voor gezorgd dat Bibi heel goed nadenkt over wanneer ze een tweede kindje wil. “HG heeft er wel voor gezorgd dat ik nu niet nog een kind heb. Terwijl ik echt vijf kinderen wilde of zo.”

Angst

Ook geeft ze toe dat ze bang is om opnieuw HG te krijgen. “Ik ga er ook van uit dat ik het ook gewoon weer krijg. Daarom wil ik het dit keer wel echt plannen. Dan kan ik ook aan mijn dochter uitleggen wat er aan de hand is. Zonder HG had ik misschien nu al wel een tweede zwangerschap achter de rug. Maar ik wacht nu nog even totdat ik het weer aan kan.”

De tekst gaat verder onder de video.

Puberzoon

Op 24 november 2018 werden Waylon en Bibi de trotse ouders van Teddy. Het meisje is het eerste kind van de twee samen. De zanger heeft ook een zoon uit een eerdere relatie, zo ziet hij er nu uit.

Moederschap

Onlangs vertelde Bibi openhartig over het moederschap in Flair en gaf ze toe dat het haar met beide benen op de grond heeft gezet. “Het klinkt misschien als een cliché, maar het helpt heel erg om te relativeren. Ik vind mijn carrière belangrijk, en tot het moment dat ik moeder werd, was ík de belangrijkste in mijn leven. Maar dan zet je een wezentje op de wereld, en wat ze zeggen is waar: zij gaat voor alles. Het is alsof ze er altijd al is geweest.”

Lees ook
Bibi Breijman deelt jeugdfoto met zangeres Anouk: ‘Teddy lijkt echt op jou’

Burn-out

In hetzelfde interview deed de vlogster ook uit de doeken over haar burn-out, die ze naar eigen zeggen door Waylon heeft gekregen. Wat ze anders aanpakt na deze heftige periode? “Ik heb ‘nee’ leren zeggen. Vroeger wilde ik iedereen pleasen en pakte ik alles maar aan omdat ik altijd dacht dat iets een gemiste kans kon zijn.”

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Mijn hele verhaal staat op mijn YouTube kanaal.#linkinbio #zwangerschap #hyperemesisgravidarum

Een bericht gedeeld door Blabla Breijman (@bibibreijman) op

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Het zwemmen eindigde nogal abrupt ?? Nieuwe vlog online met mijn babykrul ❤️ #zwembaduitproberen #linkinbio

Een bericht gedeeld door Blabla Breijman (@bibibreijman) op

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Zien we jullie zo live in de uitzending van de #chantalenbeaushow ? ❤️? zap nu naar @rtl4 @kika_kinderenkankervrij #kikavrijmarkt #kikakankervrij

Een bericht gedeeld door Blabla Breijman (@bibibreijman) op

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: NU.nl | Beeld: Brunopress, Instagram