Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Beyoncé roept op tot actie tegen politiegeweld

Beyoncé roept op tot actie tegen politiegeweld

Beyoncé roept op tot actie tegen politiegeweld

Zangeres Beyoncé roept via haar website haar fans op om in actie te komen tegen geweld van de politie. Onlangs werden in Amerika twee Afro-Amerikaanse mannen doodgeschoten door de politie.

“Deze moorden geven ons het gevoel dat we hulpeloos en hopeloos zijn,” schrijft de zangeres in hoofdletters. “Maar we moeten erin geloven dat we in actie kunnen komen voor de rechten van de volgende generatie.”

‘Stop killing us’

In het stuk met de titel ‘Stop killing us’, benadrukt Beyoncé dat ze niet alleen de zwarte bevolking aanspreekt. “Dit is een menselijke strijd, ongeacht je ras, sekse of seksualiteit. Dit is een gevecht voor iedereen die zich tekort gedaan voelt, iedereen voor wie vrijheid en mensenrechten niet vanzelfsprekend zijn.”

Tijdens haar concert in de Schotse stad Glasgow vroeg de zangeres om een moment stilte voor Alton Sterling en Philando Castile, de overleden Afro-Amerikaanse mannen. Terwijl ze op het podium stond, verscheen er een indrukwekkende lijst met namen van mensen die om het leven zijn gekomen door politiegeweld.

beyonce2

copyright Will Lehnertz/Twitter via Daily Mail

De zangeres roept via Instagram met een citaat uit haar eerdergenoemde pamflet op tot actie, wat in het licht van de laatste updates rondom het politiegeweld nogal ongelukkig te interpreteren is.

Click the link in my bio to go to Beyonce.com. Turn our anger into action.

A photo posted by Beyoncé (@beyonce) on

Afgelopen nacht werden er tijdens een demonstratie tegen het bovengenoemde politiegeweld namelijk zeker vijf agenten doodgeschoten. Eerder werd gesproken van vier doden, maar een vijfde agent is inmiddels in het ziekenhuis aan zijn verwondingen overleden. Zes andere leden van het politiekorps verkeren nog in kritieke toestand.

Stem

Beyoncé roept echter mensen op zich uit te spreken tegenover politici en lokale wetgevers en dat ‘hun stem gehoord zal worden’. Het hele pamflet lees je hier.

Volgens David Brown, commissaris van de politie in Dallas, zijn de agenten waarschijnlijk neergeschoten door twee sluipschutters. Er zijn inmiddels drie verdachten aangehouden.

 

Lees ook: